Sca: Jauna Lietuva trumpai (2 programa)
Sca: Young Lithuania In Short (2 programme) (2011)
Žanras: (none)
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Scanorama
Kino teatruose nuo: 2011-11-19
Trukmė: 1h 23 min
Cenzas: zzz_N/A



2-ąją programą sudaro 5 filmai.



RENDEZVOUS

2011, 13 min.

Režisierius: Simonas Gylis

Vaidina: Dalius Jančiauskas, Mindaugas Papinigis, Vilma Raubaitė

Šis filmas – tai savotiška tikrų įvykių, sulaukusių didelio atgarsio ne tik Lietuvoje, bet ir Prancūzijoje, interpretacija. Vėlyva naktis viename Vilniaus viešbutyje. Dviejų vyrų susitikimas ir iš pažiūros nereikšmingas pokalbis apie gyvenimą, kūrybą ir nelaimingą meilę darosi vis labiau įtemptas ir balansuoja ties konflikto riba. Kas sieja šiuos du žmones? Kas toji moteris, apie kurią sukasi aistros, kančios ir pavydo persmelktos mintys? Kokias paslaptis slepia keturios kambario sienos?

Viena lemtinga naktis Vilniuje tapo tragiška kino aktorės ir roko žvaigždės meilės istorijos pabaiga.



MANO SENELIS

2011, 5 min.

Režisierė: Rūta Bučiūnaitė

Glausta panevėžiečio Algimanto Bučiūno gyvenimo istorija pasakojama per atsitiktinius, vienas kitą papildančius ir neretai šmaikščiai disonuojančius jo praeities bei dabarties fragmentus. Režisierė filmuoja eilinę senelio dieną Panevėžyje. Disonansas tarp to, kaip Algimanto anūkė pro kameros objektyvą mato savo senelį dabar, ir to, kaip jis prisimena save patį praeityje, padeda žiūrovui pačiam susikurti jo portretą.



UB LAMA

2011, 50 min.

Režisierė: Eglė Vertelytė

Dvylikametis mongolų berniukas Galaa su mama Byamba ir jaunesniuoju broliu Turu gyvena pakrypusioje jurtoje Ulan Batoro pakraštyje. Galaos tėtis mirė prieš dvejus metus, palikdamas šeimą visiškame skurde. Vaikas bando išgyventi pardavinėdamas cigaretes turguje, tačiau jo mama turi kitą idėją: ji nusprendžia, kad jis turėtų tapti budistų vienuoliu – lama. Vienuolynas – vienintelis būdas Galaai išvengti skurdo ir įgyti išsilavinimą. Pamažu šia svajone užsikrečia ir pats Galaa. Jis pradeda lankytis viename iš labiausiai disciplinuotų Mongolijos vienuolynų (Pethub) ir bando į jį patekti. Tačiau, kad butų priimtas, Galaa turi gauti vienuolyno lamų sutikimus ir palaiminimus bei daug mokytis. Galaa nori tapti vienuoliu, bet jis išdykęs ir problemiškas vaikas. Ar šios charakterio savybės nesutrukdys jam pasiekti savo tikslo?



KALĖDAITIS

2010, 9 min.

Režisierė: Rasa Aliukonytė

Vaidina: Elena Mačiulis, Robertas Kuzmarskis, Vidmantas Strižigauskas, Sandra Giedraitienė, Feliksas Mačiulis

Devynmetė Aida eina Pirmosios Komunijos. Ji persižegnoja... kaire ranka. Įpykęs kunigas Jonas puola mergaitę auklėti. Po tokio nemalonaus viešo pažeminimo ji, rodos, niekada nebenorės grįžti į bažnyčią. Tačiau Kūčių vakarą Aidos mama verčia mergaitę vėl ten eiti ir ji ryžtasi nemaloniai kelionei. Baisiausia, jog Aida nenutuokia, kokie nemalonumai jos laukia šįsyk...



Super M NUOTYKIAI

2011, 6 min.

Režisierius: Arūnas Eimulis

Vaidina: Modestas Vitkus, Arturas Iljinas, Linas Poška, Robertas Šimkus, Egidijus Gužauskas

Tai paukštis... tai lėktuvas... ne, tai SuperM!

Pasitelkęs savo supergalias, išgautas pigiais specialiaisiais efektais, jis išgelbės mus, žemiečius, nuo grėsmingų padarų pigiais kostiumais. Tai trijų dalių trumpas filmas, kurį įkvėpė Turkijos 8-ojo dešimtmečio kino pramonės perliukai.