KKK: Vaiduoklis
KKK: Ghost Writer, The (2010)
Žanras: Drama, trileris, mistinis
Sukurta: Prancūzija, Vokietija, Didžioji Britanija
Platintojas: Kitokio kino klubas
Kino teatruose nuo: 2011-10-18
Trukmė: 2h 08 min
Cenzas: zzz_N/A

Jaunas rašytojas gauna pasiūlymą parašyti buvusio Didžiosios Britanijos ministro pirmininko Adamo Lango memuarus. Rašytojui pažadėtas nemenkas honoraras suvilioja jį, tad jis sutinka.

Adamas Langas glaudžiasi pajūrio apartamentuose Naujojoje Anglijoje. Viena iš priežasčių - kad galėtų "rašyti" memuarus. Tačiau tikroji ir svarbiausioji politiko tremties priežastis - skandalas dėl jo politinės veiklos praeityje. Buvusiam ministrui pirmininkui gresia teismo procesas už karo nusikaltimus. Todėl jam tenka slapstytis nuo teisingumo svetimoje šalyje. Kartu su juo į Naujosios Anglijos pajūrį atsikrausto ne tik žmona, bet ir visa komanda - politiko dešinioji ranka ir nepakeičiamas asmeninis padėjėjas, sekretorė Amelija, apsaugos darbuotojai.

Asmeninis ministro pirmininko padėjėjas ne tik ilgus metus ištikimai tarnavo, bet buvo ir slaptasis politiko memuarų autorius - rašytojas vaiduoklis. Tačiau netrukus jūra į krantą išmeta jo kūną. Oficiali išvada - savižudybė. Jo vietą ir užima jaunasis rašytojas, pats save vadinantis Vaiduokliu. Jis gauna palikimą iš savo pirmtako - Adamo Lango memuarų juodraštį. Šio juodraščio išgabenti iš pajūrio apartamentų negalima, tad Vaiduokliui tenka apsigyventi politiko namuose. Taip jis paveldi ne tik memuarų juodraštį, bet ir velionio kambarį su visais jo daiktais.

Vos tik atvykęs į pajūrio apartamentus, jaunasis rašytojas pajunta ore tvyrančią įtampą. Po truputį gilindamasis į rankraštį ir į Adamo Lango gyvenimą Vaiduoklis ima suprasti, jog viskas yra kitaip nei atrodo. Rašytojas ima atrasti dalykų, kurių jam galbūt geriau nežinoti. Dalykų, kuriuos tikriausiai žinojo ir jo pirmtakas - velionis politiko padėjėjas. Jo mirties aplinkybės ima kelti abejones, tačiau dar didesnės abejonės ir baimė apninka Vaiduoklį dėl jo paties likimo. Jis pradeda suprasti, kad įsipainiojo į žaidimą, kurį laimėti ne jo jėgoms...

Režisierius: Roman Polanski

Scenarijaus autorius: Robert Harris, Roman Polanski

Kompozitorius: Alexandre Desplat

Vaidina: Ewan McGregor, Jon Bernthal, Kim Cattrall, Pierce Brosnan, Tim Preece ir kt.