N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Šėtonas manyje
The Devil Inside (2011)
Žanras: Siaubo, trileris
Sukurta: JAV
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2012-02-17
Trukmė: 1h 24 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

„Šėtonas manyje“ – vienas tų filmų, kurių Vatikanas nenorėtų išvysti. Dokumentiniu stiliumi nufilmuotas mistinis siaubo trileris išsiskiria šokiruojančiu realizmu ir filmą persmelkusia baime. Juostoje pinasi konservatyvios religinės tiesos ir novatoriški moksliniai faktai, nauji šėtono varymo būdai ir senesniuose filmuose matyti egzorcizmo procesai.

Egzorcizmo ir antgamtinių reiškinių ekspertas pastorius Bobas Larsenas yra laikomas bene stipriausiu nūdienos krikščionių egzorcistu. Pastorius tvirtina, jog filmo „Šėtonas manyje“ kūrėjams pavyko taikliai sudėlioti pagrindinius egzorcizmo proceso akcentus.

1989-aisiais JAV pagalbos telefono numeriu 911 paskambino Marija Rosi, pranešusi, jog žiauriai nužudė tris žmones.

Po siaubingos tragedijos praėjus dvidešimčiai metų, jos dukra Izabela bando įminti paslaptį ir sužinoti kas anuomet įvyko su jos mama. Merginos tyrimą apsunkina tai, jog mama saugoma nusikaltėliams skirtoje Italijos psichiatrinėje ligoninėje. Medikai tvirtina, jog moteris yra apsėsta šėtono.

Izabela kreipiasi į du jaunus šventikus, kurie yra pasiryžę atlikti egzorcizmo seansą ir išvaryti Mariją apsėdusį demoną. Deja, nei vienas istorijos dalyvis net negalėjo numanyti, jog Marija yra apsėsta net keturių galingų demonų, nepasiduodančių jokioms egzorcizmo apeigoms...

Neįtikėtina, tačiau filmas „Šėtonas manyje“ sukurtas remiantis tikrais faktais ir įvykiais. Daugelis yra girdėję apie šėtono apsėstuosius, tačiau tik nedaugelis žino, jog yra žmonių, kurių kūnuose slepiasi net keli baisiausi demonai.

Rež.: William Brent Bell („Išgyvenk“)

Vaidina:

Fernanda Andrade („Meilės vardu. Artūro Sandovalo istorija“),

Simon Quarterman („Midsomerio žmogžudystės. Elektrinė vendeta“, „Viktorija ir Albertas“),

Evan Helmuth („Ponas Vudkokas“, „Aistringas pomėgis“, „Garfildas“, „Jungtinės Lylando Valstijos“),

Bonnie Morgan („Piranijos 3D“, „Įspėjantis pranešimas“, „Burbuliukas“, „Kaip Grinčas Kalėdas vogė“),

Brian Johnson („Paskutinis Oro valdovas: Ango legenda“)