N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Klyksmas 4
Scream 4 (2011)
Žanras: Siaubo, trileris
Sukurta: JAV
Platintojas: Incognito Films
Kino teatruose nuo: 2011-04-15
Trukmė: 1h 45 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Netrukus kino teatruose ir vėl pasigirs šiurpūs klyksmai – į kino ekranus grįžta naujausia, jau ketvirtoji, legendinio trilerio „Klyksmas“ dalis! Iš siaubo klyks visi – ir filmo žiūrovai, ir herojai – šmėklos kauke apsiginklavęs paslaptingasis žudikas jau galanda didįjį peilį ir šįkart sąžiningai rengiasi pribaigti visus, kurių nespėjo ankstesnėse „Klyksmo“ dalyse.

Įtampos kurstymo meistrai žiūrovus iš siaubo klykdę pirmosiose jau daugiau nei pusę milijardo dolerių susišlavusiose „Klyksmo“ dalyse, po dešimtmečio pertraukos grįžta ir pristato naujas šio žanro taisykles – dar daugiau siaubo, dar daugiau aukų, aštresni peiliai ir dar garsesni klyksmai. Laužydamas visas klasikines siaubo žanro taisykles ir atvirai šaipydamasis iš visų šio žanro klišių, „Klyksmas“ tapo naujos siaubo filmų srovės pradininku. Autoironiškas, galintis per pirmąsias filmo minutes paaukoti ir nužudyti pagrindinį herojų arba žymiausią filmo žvaigždę – „Klyksmas“ nenuspėjamas ir neprognozuojamas. Filmas įkvėpė daugybę savo paties parodijų („Paties baisiausio filmo“ serijos), o Helovino kaukių pardavėjų pelnus kasmet kelia išpopuliarinęs visiems iki skausmo pažįstamą žudiko ištysusiu veidu kaukę.

Ketvirtojoje „Klyksmo“ dalyje, kaip visuomet, gausiu žymiausių Holivudo veidų ir pavardžių. Prie jau pirmosiose trilerio dalyse matytų aktorių Davido Arquette‘o, Courteney Cox, Neve Campbell prisijungia ir naujos potencialios žudiko aukos – Emma Roberts, lietuviams iš serialo „Herojai“ pažįstama Hayden Panettiere, Adamas Brody, Anna Paquin ir kiti.

Ankstesnėse „Klyksmo“ dalyse išgyvenusi Sydney Prescott (akt. Neve Campbell) ne sykį akis į akį susidūrė su paslaptinguoju žudiku, tačiau, palaidojusi daugybę draugų ir pažįstamų, ji vis ištrūkdavo iš mirtį sėjančių maniako gniaužtų.

Kone dešimtmetį ramiai gyvenusi Sydney pagaliau įtikėjo, kad šiurpūs įvykiai jau praeityje, bet... kaukėtasis žudikas nusprendė grįžti ir užbaigti tai, ko nespėjo anksčiau.

Kas šįkart slepiasi už šiurpios Helovino kaukės? Ar ir vėl Sydney pavyks išvengti žudiko peilio ašmenų?

Režisavo: Wes Craven („Pasiimk mano sielą“, „Myliu tave, Paryžiau“)

Vaidina: David Arquette („Darvino apdovanojimai“), Neve Campbell („Naftos kaina“), Courteney Cox („Vakaro pasakojimai“), Emma Roberts („Valentino diena“), Hayden Panettiere („Herojai“, „Įlanka“), Adam Brody („Dženiferės kūnas), Kristen Bell („Burleksa“), Shenae Grimes („90210“).