Kai sutiksi aukštą tamsiaplaukį
You will meet a tall dark stranger (2010)
Žanras: Romantinė komedija
Sukurta: JAV, Ispanija
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2011-02-04
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: zzz_N/A

Vieną naktį pabudęs Alfis (akt. Anthony Hopkins) supranta, kad jo gyvenimas artėja prie pabaigos. Nenorėdamas pasiduoti, garbaus amžiaus vyras nusprendžia susigrąžinti jaunystę. Jis ima sportuoti, sveikai maitintis, vaikščioti į soliariumą, nusiperka sportinį, akį traukiantį automobilį. Alfio žmona Helena (akt. Gemma Jones) iš pradžių stengėsi palaikyti atgimstantį vyrą, nė nenutuokdama, kurlink veda naujas Alfio gyvenimo būdas. Neilgai trukus Alfis palieks Heleną, ir moterį, santuokoje išgyvenusią 40 metų, ištinka nervinis priepuolis. Ant kojų atsistoti jai padeda viskis ir šarlatanė būrėja, su kuria Helena konsultuojasi dėl kiekvieno gyvenimo žingsnio. Tiesą sakant, su būrėja ji kasdien aptaria ne tik savo, bet ir dukters Salės (akt. Naomi Watts) gyvenimą.

Salė taip pat išgyvena santuokos krizę. Jos vyras Rojus (akt. Josh Brolin) – bedarbis rašytojas, bebaigiąs naują romaną, tad šeimos maitintojos pareigos jau ne pirmus metus slegia Salės pečius. Pavargusi nuo problemų Salė atgaivos ima ieškoti kitur ir... sutinka „aukštą tamsiaplaukį" – naująjį darbdavį Gregą (akt. Antonio Banderas). Tuo tarpu Rojus nekantriai laukia skambučio iš leidyklos, kuriai atidavė naująjį romaną. Laukimas kankina, tačiau name priešais apsigyvena nuostabaus grožio mergina Dija (akt. Freida Pinto), praskaidrinanti Rojaus dienas. Tiesa, Rojaus uošvis Alfis taip pat neatsilieka: jo namuose atsiranda jam į dukteris tinkanti moteriškos lyties atstovė Šarmena (akt. Lucy Punch). Na, o Helena ir toliau lankosi pas būrėja vis neprarasdama vilties, kad jos laukia šviesi ateitis...

„Kai sutiksi aukštą tamsiaplaukį" - naujoji kino genijaus Woody Alen komedija. Genialusis režisierius kaip visuomet lieka ištikimas sau ir pasitelkdamas subtilų kandumą pasakoja istorijas žmonių, pasimetusių gyvenimo chaose, kurį, deja, dažniausiai jie sukuria patys.

Režisierius: Woody Allen („Viki Kristina Barselona“, „Kas benutiktų“, „Sensacija“, „Lemiamas taškas“).

Vaidina: Anthony Hopkins, Antonio Banderas, Josh Brolin, Naomi Watts, Gemma Jones, Freida Pinto, Lucy Punch.