SCAN: Įeik nesibeldęs
SCAN: Don't come knocking (2005)
Žanras: Drama
Sukurta: Prancūzija, Vokietija, JAV
Platintojas: Scanorama
Kino teatruose nuo: 2010-11-11
Trukmė: 2h 00 min
Cenzas: zzz_N/A

Wimas Wendersas iš arčiau.

Kažkada Hovardas Spencas vaidino Laukinių Vakarų herojus, o dabar jis tik antraplanių vaidmenų atlikėjas. Jis gyvena visiškai vienas ir pasibjaurėjimą savimi skandina alkoholyje, narkotikuose bei jaunų moterų draugijoje. Tačiau vieną dieną Hovardo motina prasitaria, kad jis kažkur turi vaiką. Pati žinia sutviska lyg spindulėlis, staiga visas gyvenimas nebeatrodo toks beprasmis. Hovardas iškeliauja ieškoti sūnaus ar dukters, nesvarbu. Jis susiranda Doreną, moterį, kurią kadaise mylėjo, potencialų sūnų Erlą ir jauną dainininkę... Negana to, Hovardo akiratyje pasirodo Skai, kuri taip pat galėtų būti jo dukra. Netrukus pasirodo ir Suteris, kurio užduotis – jėga grąžinti Hovardą į filmavimo aikštelę, iš kurios šis pabėgo.

„Įeik nesibeldęs“ – tai filmas apie meilę ir šeimos santykius. Beveik visas filmas kalba apie praleistas galimybes ir iš to kylančią savigailą. Apie tą tragikomišką akimirką, kai supranti, kas yra tavo gyvenimo meilė, tik jau per vėlai. Mes stebime tėvo ir sūnaus santykius, kurių niekada nėra buvę. O sutikę Hovardą su Dorena stebime, kaip vėl susieina du seni meilužiai, bet yra priversti pripažinti, kad jų aistra jau seniai išblėso. Matome, kaip Skai ir Erlas, brolis ir sesuo, pirmą kartą atranda vienas kitą, jau sulaukę beveik trisdešimties. Visos šios emocijos kone užverda ir dovanoja visiems veikėjams kelias dienas džiaugsmo, skausmo ir nerimo“, – sako W. Wendersas.

Apdovanojimai – dalyvavo konkursinėje Kanų kino festivalio programoje; Europos kino akademijos apdovanojimai – prizas už geriausią operatoriaus darbą, nominuotas geriausio filmo ir geriausio režisieriaus kategorijose

Režisierius Wim Wenders

Scenarijus Sam Shepard

Operatorius Franz Lustig

Montažas Peter Przygodda

Muzika T-Bone Burnett , Patrick Warren

Vaidina Sam Shepard, Jessica Lange, Tim Roth, Sarah Polley, Gabriel Mann, Fairuza Balk

Originalo kalba – anglų

Titrai – lietuvių