SCAN: Gera širdis
SCAN: The Good Heart (2009)
Žanras: Drama
Sukurta: Danija, Islandija, JAV, Prancūzija, Vokietija
Platintojas: Scanorama
Kino teatruose nuo: 2010-11-11
Trukmė: 1h 30 min
Cenzas: zzz_N/A

NAUJIENOS IŠ ŠIAURĖS

Yra du pasauliai – vyro pasaulis ir kalės pasaulis. Bare moterims ne vieta. Jos turi savo kavines ir kepyklėles. O baras skirtas mums. Tai lyg šventovė, kurioje kiekvienas vyras gali jaustis saugus, žinoti, kad čia jo netrukdys jokia moteris.

Jaunas benamis Lukas gyvena iš kartoninių dėžių suręstame guolyje po Bruklino tiltu Niujorke. Nematydamas ateityje jokių prošvaisčių, Lukas bando nusižudyti. Tačiau jam net ir tai nepavyksta. Atsidūręs ligoninėje, Lukas yra priverstas dalytis palata su Žaku, senu baro savininku, kuris dėl nesveiko gyvenimo būdo patyrė jau ne mažiau kaip penkis širdies smūgius. Žakas supranta, kad bet kurią akimirką gali numirti. Neturėdamas jokios šeimos, Žakas priglaudžia Luką po savo sparnu ir imasi mokyti jį tvarkytis bare. Būtent jam Žakas po mirties nusprendžia palikti visą savo turtą. Žakas moko Luką ypatingos baro filosofijos ir keistų taisyklių. Taip po truputį visiškai skirtingi žmonės susidraugauja.

„Man labai malonu žmones prajuokinti, tačiau, deja, gyvenime nesu vienas tų bičų „prie bajerio“, todėl juokauju savo filmuose. Visada filmą pradedu su humoru, tačiau komedijos dažnai palieka tuštumos jausmą. Labai įdomu jungti komediją su tragedija – tai ir bandau daryti savo filmais“, – sako režisierius Daguras Kári.

Apdovanojimai – Dalyvavo Tarptautiniame Toronto kino festivalyje, Tarptautiniame Busano kino festivalyje, Tarptautiniame Geteborgo kino festivalyje

Režisierius Dagur Kári

Scenarijus Dagur Kári

Operatorius Rasmus Videbæk

Montažas Andri Steinn Gudmundsson

Music Slowblow

Vaidina Brian Cox, Paul Dano, Isild le Besco

Daguras Kári gimė 1973 metais, Prancūzijoje, vėliau gyveno Islandijoje. 1999-aisiais baigė Nacionalinę Danijos kino mokyklą. Sukūrė tris trumpametražius filmus, du iš jų laimėjo prizų – „Senas prieskonis“ (1998) gavo „Nordic Panorama Canal+“ apdovanojimą, o „Prarastas savaitgalis“ (1999) susižėrė 14 tarptautinių apdovanojimų. Režisieriaus ilgametražis debiutas „Albinosas Nojus“ (2003) susilaukė ne tik didelės finansinės sėkmės, bet ir kritikų dėmesio bei pripažinimo. Juosta apdovanota vienuolikoje šalių. Paskutinysis režisieriaus filmas „Išsišokėlis“ (2005) dalyvavo tarptautiniame Kanų kino festivalyje.

Originalo kalba – anglų

Titrai – lietuvių