Įvairaus amžiaus žiūrovams
Auklė Makfi
Nanny McPhee (2006)
Žanras: Komedija
Sukurta: Universal Pictures
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2006-03-17
Trukmė: 1h 37 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams

Kartais, norint deramai išauklėti vaikus, tereikia nedidelio stebuklo…

Mirus žmonai, ponas Sedrikas Braunas (akt. C. Firthas) lieka vienas su septyniomis savo atžalomis. Vaikai – tikrai ne angeliukai. Atvirkščiai – jie tokie padykę ir išradingi krėsdami savo eibes, kad visos auklės, mėginusios įsidarbinti Braunų namuose, netrukus sprukdavo neatsigręždamos. Tačiau vieną gražią dieną tarpduryje pasirodė ji – auklė Makfi (akt. E. Thompson), moteris, netrukus apversianti mažųjų padaužų ir jų nusivylusio tėtušio gyvenimą aukštyn kojomis.

Vaikai, vadovaujami vyriausio pono Brauno sūnaus Saimono, sugebėjo išgyvendinti iš šių namų net septyniolika auklių, taigi jie net neabejoja, kad ir su naująja nekils didelių rūpesčių. Tačiau auklė Makfi pradėjus eiti savo pareigas, padaužos apstulbę suvokia, kad visos jų išdaigos, visos su neblėstančia fantazija ir išradingumu suplanuotos eibės atsisuka prieš juos pačius! Panašu, kad atvykėlė turi keistų, gal net magiškų galių…

Savo nepaprastus sugebėjimus auklė pasitelkia ir spręsdama kur kas rimtesnes šeimos problemas. O jų kyla nemažai. Ponas Braunas netikėtai, skubotai ir nevykusiai mėgina rasti naują žmoną… Valdingoji tetulė Adelaida paskelbia ketinanti pasiimti vieną iš vaikų… Be to, paaiškėja, jog tarnaitė Evangelina turi keistų ir slaptų svajonių… Kiekviena diena Braunų namuose kupina netikėtumų, keistų, linksmų ir liūdnų įvykių. Ir nežinia, kuo viskas baigtųsi, jei ne paslaptingoji auklė. Tačiau keisčiausia tai, jog, keičiantis vaikų elgesiui, pradeda keistis ir auklės Makfi išvaizda. Iš kur ji atvyko? Kas gi iš tiesų yra ši moteris, kurią gerbia ir myli visa Braunų šeima?

„Auklė Makfi“ – tai sąmojinga, magijos, paslapčių ir humoro kupina istorija, sukurta pagal populiarias Didžiosios Britanijos rašytojos Christiannos Brand knygas.

Rež. Kirkas Jonesas

Vaidina: Emma Thompson („Daug triukšmo dėl nieko“, „Protas ir jausmai“, „Tegyvuoja meilė!“, „Haris Poteris ir Azkabano kalinys“), Colinas Firthas („Anglas ligonis“, „Įsimylėjęs Šekspyras“, „Bridžitos Džouns dienoraštis“, „Bridžita Džouns: ties proto riba“, „Mergina su perlo auskaru“), Kelly Macdonald („Traukinių žymėjimas“, „Elžbieta“, „Niekados šalies beieškant“), Angela Lansbury (TV serialas „Džesika Flečer“).