Transporteris 2
Transporter 2, The (2005)
Žanras: Veiksmo
Sukurta: 20th Century Fox
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2005-10-14
Trukmė: 1h 30 min
Cenzas: zzz_N/A

Stulbinantys triukai, pašėlusios gaudynės ir susišaudymai - toks yra milžiniško populiarumo sulaukusios juostos "Transporteris" tęsinys. Pirmoje dalyje filmo herojus Frenkas Martinas (akt. J. Stathamas), buvęs specialiųjų pajėgų karys, pragyvenimui užsidirbo vykdydamas pavojingas užduotis ir gabendamas neįprastus, dažniausiai nelegalius krovinius. Įsitikinęs, kad visos taisyklės egzistuoja tik tam, kad vėliau būtų sulaužytos, o jo klientai - itin pavojingi žmonės, Frekas nutaria paieškoti ramesnio darbelio.

Antroje dalyje Frenkas Martinas nuo savo pavojingos praeities mėgina pasislėpti Majamyje. Čia jis įsidarbina turtingos šeimos vairuotoju ir asmens sargybiniu. Tačiau ramybė trunka neilgai. Kai nežinomi nusikaltėliai pagrobia Frenką pasamdžiusios poros sūnų, herojui tenka prisiminti visus savo karinės ir kriminalinės praeities įgūdžius, kad surastų niekšus ir išlaisvintų berniuką. Pagrobėjų planas - išties šėtoniškas, o galimybės - tiesiog neribotos, tačiau jie netrukus labai pasigailės, kad stojo skersai kelio Frenkui Martinui, kuris visada mokėdavo išsisukti iš pavojingiausių situacijų.

Rež. Louis Leterrier

Vaidina: Jasonas Stathamas ("Lok, stauk arba šauk", "Transporteris", "Itališkas apiplėšimas", "Nakties įkaitas", "Mobilusis"), Amber Valletta ("Šeimos galva", "Nuoma su priedais", "Hičas - meilės specialistas"), Alessandro Gassmanas, Katie Nauta, Matthew Modine'as ("Šiuolaikiniai gladiatoriai"), Jasonas Flemyngas ("Iš pragaro", "Ekstraordinarių džentelmenų lyga").