Įvairaus amžiaus žiūrovams
Narnijos kronikos: liūtas, burtininkė ir drabužių spinta
Chronicles of Narnia: the Lion, the Witch and the Wardrobe, The (2005)
Žanras: Fantastinis nuotykių filmas
Sukurta: Walt Disney Pictures
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2005-12-23
Trukmė: 2h 22 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams

Literatūros klasika tapusių rašytojo C. S. Lewiso knygų motyvais sukurta įspūdinga juosta, kurioje kultinio "Šreko" režisierius Andrew Adamsonas vaidybinį filmą suderino su stulbinančia kompiuterine animacija. Tai filmas apie nepakartojamą, nematytų gyvūnų ir kvapą gniaužiančių gamtovaizdžių kupiną stebuklų šalį.

Pagrindiniai herojai - keturi vaikai Liusė, Edmundas, Sjūzana ir Piteris - Antrojo pasaulinio karo metais iš Londono išvežami į saugesnę provinciją. Jie apsigyvena pagyvenusio profesoriaus name kaime, kur ir prasideda neįtikimi jų nuotykiai.

Kartą, žaisdami slėpynes, vaikai aptinka seną drabužių spintą, kurioje atsiveria slaptos durys - įėjimas į stebuklingą Narnijos šalį. Tai nuostabus, taikus kraštas, kuriame gyvena kalbantys gyvūnai, kentaurai ir milžinai. Deja, ramūs Narnijos laikai - jau praeityje. Stebuklingą šalį užvaldė pikta Baltoji ragana ir pavertė ją šaltu amžinos žiemos kraštu. Netikėtai Narnijoje atsidūrę vaikai tampa paskutine šios nuostabios šalies viltimi. Kartu su buvusiu Narnijos valdovu, išmintinguoju liūtu Aslanu, herojai meta iššūkį raganai. Tik jie vieninteliai gali išvaduoti stebuklų šalį iš stingdančių ledo kerų. Tačiau kova su galinga ragana ir jos parankiniais bus ilga ir sunki…

Stebinančios įdomiu, netikėtumų kupinu siužetu, kūrėjų fantazija ir specialiaisiais efektais "Narnijos kronikos" vadinamos vienu įspūdingiausių metų filmų.

Rež. Andrew Adamsonas ("Šrekas", "Šrekas 2")

Vaidina ir herojus įgarsina: Tilda Swinton ("Paplūdimys", "Vanilinis dangus", "Adaptacija", "Konstantinas"), Jamesas McAvoy, Rupertas Everettas ("Mano geriausio draugo vestuvės", "Įsimylėjęs Šekspyras", "Vidurvasario nakties sapnas"), Jimas Broadbentas ("Panelės Smilos sniego jausmas", "Bridžitos Džouns dienoraštis", "Mulen Ružas", "Niujorko gaujos", "Bridžita Džouns: ties proto riba"), Ray Winstone'as ("Šaltasis kalnas", "Karalius Arturas"), Dawn French ("Haris Poteris ir Azkabano kalinys"), Georgie Henley, Williamas Moseley, Skandaras Keynesas, Anna Popplewell.