Ponas ir ponia Smitai
Mr. and Mrs. Smith (2005)
Žanras: Veiksmo komedija
Sukurta: 20th Century Fox
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2005-06-09
Trukmė: 2h 01 min
Cenzas: zzz_N/A

Džonas (akt. Brad Pitt) ir Džeinė (akt. Angelina Jolie) – sutuoktiniai tokie kaip tūkstančiai kitų. Jie gyvena ramiame apsnūdusiame priemiestyje, ramų šeimyninį gyvenimą, susituokę jau ne pirmi metai ir jų santuoka pamažu tampa tokia pati kaip ir priemiestis, kuriame jie gyvena – nuobodi ir paskendusi rutinoj...

Tačiau už taikiai užsiveriančių priemiesčio apartamentų durų gyvenantys sutuoktiniai turi ypatingų paslapčių. Ir Džonas, ir Džeinė gyvena antrąjį – slaptą – gyvenimą.

Gal jų santuokinis gyvenimas toks pats kaip daugelio susituokusių porų, tačiau jie dirba ypatingus darbus. Džonas ir Džeinė – samdomi žudikai, geidžiamiausi profesionalai nusikaltėlių pasaulyje, kurių slaptosios asmenybės yra paslaptis... net vienas kitam.

Darbas, žinoma, įdomus, jaudinantis ir pavojingas. Tačiau Džonui ir Džeinei jis jau tapęs tokia pačia rutina, kaip ir santuoka. Perspektyva ne kokia – santuoka neteikia džiaugsmo, darbas kelia nuobodulį...

Viskas pasikeičia, kai Džonas ir Džeinė gauna naujus užsakymus. Juos pasamdo konkuruojančios profesionalių žudikų grupuotės. Tačiau sutuoktiniai nė neįtarė, kas jų naujieji taikiniai. Paaiškėja, jog Džonas pasamdytas pašalinti Džeinę, o Džeinė turi „nukepti“ Džoną.

Kai tiesa iškyla aikštėn, vienas kitam įgrįsę sutuoktiniai nuobodulį keliančią santuoką pamato kitoje šviesoje. Antroji pusė, kuri atrodė pažįstama iki panagių, staiga nustebina !

Džonas vėl tampa šauniuoju vyru, Džeinė – žavia ir geidžiama nepažįstamąja. Ar tai padės Džonui ir Džeinei išsaugoti santuoką? Galbūt. Tačiau kur kas svarbiau, ar naujai atskleistos paslaptys padės jiems išlikti gyviems.

Kokį sprendimą padarys Džonas ir Džeinė, atsidurę partnerio taikiklyje.

Ką pasirinks Džonas ir ką pasirinks Džeinė: vienas kitą ar visgi itin gerai apmokamą ir perspektyvią samdomo žudiko „karjerą“ ?