Melinda ir Melinda
Melinda and Melinda (2005)
Žanras: Komedija
Sukurta: 20th Century Fox
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2005-04-22
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: zzz_N/A

"Dažnai mano filmus galima vertinti ir kaip komedijas, ir kaip dramas. Aš esu linkęs manyti, jog vis dėlto dažniau kuriu komedijas. Kartą man šovė į galvą mintis: kodėl gi tos pačios istorijos viename filme nepapasakojus abiem būdais?"

(Woody Allenas)

Woody Allenas - vienas originaliausių, intelektualiausių ir produktyviausių šiuolaikinių Amerikos režisierių, pristato naują savo filmą, kuriame dramatizmas dera su komiškumu taip, kaip sugeba suderinti tik šis kino kūrėjas.

Viskas prasidėjo lietingą vakarą Niujorke. Prie vakarienės stalo restorane papasakotas anekdotas išprovokuoja ginčą tarp dviejų rašytojų. Vienas jų kuria komedijas, kito sritis - tragiškos dramos. Kada komedija virsta tragedija, o kažkada atrodę itin dramatiški įvykiai pradeda kelti juoką? O galbūt viskas priklauso tik nuo žmogaus požiūrio?

Patys žiūrovai galės nuspręsti, pažiūrėję filme besirutuliojančias dvi intriguojančias istorijas: vieną - linksmą ir romantišką, kitą - kupiną dramatiškų ar net tragiškų įvykių. Tačiau abiejų centre - ta pati herojė: paslaptinga moteris, vardu Melinda, kuriai teks pažinti meilės trapumą, susidurti su santuokine neištikimybe, įsipainioti į romantiškus nesusipratimus…