N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Mergina su drakono tatuiruote
Män som hatar kvinnor (2009)
Žanras: Mistinė drama - trileris
Sukurta: Norvegija, Danija, Vokietija, Švedija
Platintojas: Incognito Films
Kino teatruose nuo: 2010-08-20
Trukmė: 2h 30 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

„Mergina su drakono tatuiruote“ – tai šeimyninės intrigos, paslaptys ir kvapą gniaužianti įtampa, atsipalaiduoti neleisianti iki pat paskutinės filmo minutės.

Juosta sukurta pagal populiarų Stiego Larssono romaną, užkariavusį visus įmanomus bestselerių sąrašus ir tapusiu literatūrine sensacija. Prancūzijoje populiarumu jis aplenkė net Harį Poterį, o Danijoje nusileido tik Biblijai!

Stulbinančios sėkmės sulaukia ir knygos ekranizacijos. Naujausią versiją ruošia Holivudas. Ją sukurti patikėta režisieriui Davidui Fincheriui („Kovos klubas“, „Keista Bendžamino Batono istorija“). Tai bus pirmosios – europietiškos ekranizacijos perdirbinys, sieksiantis pakartoti pastarosios sėkmės istoriją.

O pirmasis sensacingą bestselerį ekranizavo Danijoje gimęs režisierius Nielsas Ardenas Oplevas. Puikiai žiūrovų ir kino kritikų įvertintas mistinis trileris Europoje uždirbo virš 100 milijonų eurų ir rezultatu nusileido tik „Lūšnynų milijonieriui“! Lietuvos kino teatruose juosta debiutuos rugpjūčio 13-ąją dieną.

Paslaptinga ir nepritampanti, bet geneali kompiuterių įsilaužėlė Lisabet Salander (akt. Noomi Rapace) ir reputaciją praradęs „Millenium“ leidėjas Mikaelis Bliumkvistas (akt. Michael Nyqvist) sujungia jėgas tirdami jaunos merginos dingimo bylą.

Harieta Vanger kaip į vandenį dingo prieš 40 metų. Jos senelis Henrikas lyg šiol įsitikinęs, kad Harietą nužudė kažkas iš jų giminės – tą lemtingą dieną visi buvo susirinkę į atokioje saloje pastatytą įspūdingą Vangerių šeimos vasarnamį. Iš tarpusavyje kovojančio įtakingo giminės klano įtarti galima daugelį, bet įrodymų nėra... Išskyrus kasmet per gimtadienį senoliui paštu atkeliaujančią dovaną – džiovintų gėlių puokštę – lygiai tokią pat, kokią jam, būdama gyva, dovanodavo anūkė Harieta.

Ar pavyks ištirti nusikaltimą padaryta prieš 40 metų? Aišku tik viena – geriau nestoti skersai kelio merginai su drakono tatuiruote.

Režisierius: Niels Arden Oplev

Vaidina: Michael Nyqvist, Noomi Norén, Lena Endre, Peter Haber, Sven-Bertil Taube, Peter Andersson, Ingvar Hirdwall