Nenurodyta
KP: Virtuvė sielai
KP: Soul Kitchen (2009)
Žanras: (none)
Sukurta: Vokietija
Platintojas: Kino pavasaris
Kino teatruose nuo: 2010-03-18
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: Nenurodyta

Lietuvos žiūrovams gerai pažįstamas Fatihas Akinas sugrįžta su žymiai nuotaikingesniu filmu. Režisieriaus gerbėjai, galbūt, liks nustebinti, tačiau posūkis į žaismingesnį žanrą, sveikas humoras ir garso takelio įvairovė pritrauks nemažai naujų žiūrovų.

Graikų kilmės vokietis Zinosas Kazantzakis šeimininkauja erdviame sandėlyje įrengtame restorane. Maistas čia baisiai neskanus, bet vis dėlto valgomas. Tačiau linksmų plaučių vyrukas kompensuoja kulinarines nesėkmes šilta šeimynine atmosfera, kuomet svečiai jaučiasi tarsi vakarieniautų namuose, gerų draugų kompanijoje. Štai kodėl "Virtuvėje sielai" kasdien renkasi nuolatinė publika kąsnį sudegusio kepsnio užgerti pigiu alumi.

Zinosą nuolat persekioja nesėkmės: mylimoji išskrenda dirbti į Šanchajų nežinia kuriam laikui, paleistas iš kalėjimo brolis Ilajus visas Hamburgo bėdas perkelia po restorano stogu, stumdydamas indaplovę Zinosas pasitempia nugarą. Problemų virtinę pratęsia neplanuotas piktos mokesčių inspektorės vizitas. Zinosui nelieka kitos išeities, kaip pasisamdyti gerą vardą turintį, tačiau karštakošį šefą turką.

Kulinariniai eksperimentai atneša "Virtuvės sielai" neregėtą sėkmę, tačiau Zinosui to neužtenka. Jis nutaria keliauti į Kiniją pas išsiilgtąją Nadiną ir palikti restoraną brolio žinioj. Abu sprendimai pasirodo nevykę, bet Zinosas nepasiduoda. Jis žino, kad viskas bus gerai.

Režisierius dedikavo filmą epizodiniame vaidmenyje pasirodančiam broliui Cemui Akinui. Taip pat filme paskutinį vaidmenį puikiai atliko Moritzo Bleibtreu mama Monica ("Keturios minutės"), išėjusi Anapilin 2009 m. gegužę.

Režisierius / Director Fatih Akin

Scenarijaus autorius / Screenplay Fatih Akin, Adam Bousdoukos

Aktoriai / Cast Adam Bousdoukos, Moritz Bleibtreu, Birol Ünel, Anna Bederke, Lucas Gregorowicz, Udo Kier

Operatorius / Cinematographer Rainer Klausmann

Dialogai / Dialogues Vokiečių, graikų / German, Greek

Subtitrai / Subtitles Lietuvių, rusų / Lithuanian, Russian

Fatih Akin

Turkų kilmės vokietis gimė 1973 m. Hamburge, bet niekuomet nepamiršo savo šaknų. 1995 m. jo trumpametražis filmas "Sensin" pelnė žiūrovų simpatijų prizą Hamburgo kino festivalyje. Po metų buvo apdovanotas ir antras jo trumpametražis "Piktžolė". "Kino pavasaryje" viešėję ankstesni vaidybiniai filmai "Liepą" ir "Solino" turėjo nemenką populiarumą, bet Fatihą Akiną išgarsino dramai "Galva į sieną" įteiktas "Auksinis lokys" 2004 m. Berlyno kino festivalyje, į kurį jis pateko paskutinę akimirką . Kanų konkurse prizu už geriausią scenarijų apdovanota drama "Iš kitos pusės" vėl džiugino 2008 m. "Kino pavasario" publiką ir pardavė daugiau nei 2 tūkst. bilietų Lietuvos kino teatruose.