KP: Mėnulis
KP: Moon (2009)
Žanras: (none)
Sukurta: Didžioji Britanija
Platintojas: Kino pavasaris
Kino teatruose nuo: 2010-03-18
Trukmė: 1h 35 min
Cenzas: zzz_N/A

Semas Belas yra vienišas astronautas. Jau trečius metus jis dirba ekspedicijoje Mėnulyje, kur gaminama švari energija Žemei. Jis skaičiuoja paskutines dvi savaites, kai galės keliauti į Žemę, apkabinti mylimą žmoną ir pagaliau pabučiuoti trijų metų dukrelę. Su mažąja mergaite jis kol kas bendravo tik per vaizdajuostėse įrašytus pranešimus. Artimiausiu astronauto draugu visą tą laiką buvo kalbantis ir kosminės bazės kompiuterinę sistemą kontroliuojantis robotas Gertis.

Artėjant suplanuotam skrydžiui namo, Semą ima kamuoti alinantys galvos skausmai bei haliucinacijos. Vieno tokio migrenos priepuolio metu jis padaro avariją. Sąmonę atgavusį ir iš miego prabudusį astronautą apstulbina netikėtas susitikimas su jausnesniu Semu Belu, kuris tvirtina atvykęs dirbti į bazę pagal trejų metų sutartį su "Lunar Industries". Pasimetęs tikrasis Semas mėgina kuo greičiau išsiaiškinti tiesą ir atskleisti naujojo kolegos klastingus tikslus. Tačiau nuoširdžiai bendravęs ir paslapčių anksčiau neturėjęs Gertis jau nebenori būti toks draugiškas. Atvirajame kosmose niekas neišgirs Semo pagalbos šauksmo.

Režisierius / Director Duncan Jones

Scenarijaus autorius / Screenplay Nathan Parker

Aktoriai / Cast Sam Rockwell, Kevin Spacey (vien tik balsas / only voice)

Operatorius / Cinematographer Gary Shaw

Dialogai / Dialogues Anglų / English

Subtitrai / Subtitles Lietuvių / Lithuanian

Duncan Jones

Dainininko ir aktoriaus Davido Bowie sūnus debiutavo 2009 m. Sandanso kino festivalyje su mokslinės fantastikos trileriu „Mėnulis“, kuris buvo pavadintas geriausiu britišku filmu Edinburgo kino festivalyje ir geriausiu nepriklausomu filmu D.Britanijoje, gavo BAFTA premiją už geriausią pirmąjį filmą. 1971 m. Anglijoje gimęs režisierius karjerą pradėjo dirbdamas operatoriumi asistentu Tony Scotto filmuose, vėliau kūrė kompiuterinius žaidimus kompanijai "Elixir Studios", trumpametražius filmus ir kontroversiškus reklaminius klipus.