N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
KP: Kraujas ir pelenai
KP: Cendres et Sang (2009)
Žanras: (none)
Sukurta: Prancūzija, Rumunija, Portugalija
Platintojas: Kino pavasaris
Kino teatruose nuo: 2010-03-18
Trukmė: 1h 45 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Šekspyro tragediją primenanti žiauri keršto istorija nufimuota Transilvanijoje ir pasakoja apie nuoskaudų negalinčius pamiršti giminės klanus. Pasitikinti savimi Judita pagaliau išdrįsta sugrįžti iš Marselio į gimtąjį kaimą, kur nekėlė kojos net 10 metų po mylimo vyro nužudymo. Gavusi kvietimą į vestuves ji nutaria neklausyti savo nuojautos ir pasiduoda vaikų įkalbinėjimams. Moteris viliasi, kad vestuvės bus gera proga pamiršti tragišką praeitį ir susitaikyti su giminaičiais. Tačiau sugrįžimas namo atnaujina senas, dar neužgijusias žaizdas, o atvykti įkalbėję temperamentingieji Juditos vaikai imasi keršto, atgaivindami seną dviejų šeimų klanų neapykantą, kurią galės numalšinti tik kraujas.

Aktoriai / Cast Ronit Elkabetz, Abraham Belaga, Marc Ruchmann, Claire Bouanich, Olga Tudorache, Ion Besoiu, Tudor Istodor

Operatorius / Cinematographer Gerard de Battista

Dialogai / Dialogues Prancūzų, rumunų / French, Romanian

Subtitrai / Subtitles Lietuvių, anglų / Lithuanian, English

Fanny Ardant

Tai pirmas legendinės Prancūzijos kino aktorės savarankiškai režisuotas filmas, pagal jos pačios scenarijų. 1949 m. gimusi aktorė karjerą kine pradėjo dirbdama su režisieriumi Claude‘u Lelouchu, o po to sukūrė daugiau nei 50 vaidmenų garsiausių režisierių (Francois Truffaut, Alaino Resnais, Volkerio Schlöndorffo, Michelangelo Antonioni, Francois Ozono) filmuose.