KKK: Operos fantomas
KKK: Phantom of the Opera, The (2004)
Žanras: Miuziklas
Platintojas: Kitokio kino klubas
Kino teatruose nuo: 2010-03-02
Trukmė: 2h 20 min
Cenzas: zzz_N/A

Viskas prasidėjo 1870-siais, kai Paryžiaus publika sausakimšai užpildydavo ištaigingai įrengtą salę, kad galėtų bent akies krašteliu pamatyti temperamentingosios primadonos La Karlota (akt. Minnie Driver) pasirodymą. Tačiau populiarios dainininkės ambicijas netikėtai užgauna naujieji Operos teatro vadybininkai bei turtingasis aristokratas Raulis de Čagnis (akt. Patrickas Wilsonas). Po kelių kivirčų La Karlota nusprendžia daugiau nelipti ir su trenksmai palieka teatrą.

Baleto mokytojai Madam Giry (akt. Miranda Richardson) nebelieka kito pasirinkimo, nei paskirti pagrindiniam vaidmeniui talentingąją mergaitę iš choro. Vieną vakarą išmuša jaunosios Kristinos Daae (akt. Emmy Rossum) žvaigždžių valanda. Jos atlikta arija "Galvok apie mane" tiesiog sužavi solidžią teatro publiką, o taip pat turtingąjį ir įtakingąjį Raulį.

Persirengimo kambaryje žaviąją Kristiną prakalbina paslaptingojo žmogaus balsas. Žmogaus, kuris ilgą laiką mokė ją dainuoti ir kantriai treniravo jos balsą. Žmogaus, kuris visuomet tūno šešėlyje ir dėvi ant veido kaukę. Tik vienintelė ir labiausiai patyrusi teatro darbuotoja Madam Giry žino šiek tiek daugiau informacijos apie Kristinos "muzikos angelą".

Iš tiesų po kauke slepiasi paslaptingasis Fantomas (akt. Gerardas Butleris), kuris užaugo Paryžiaus Operoje, nuo pat vaikystės gyvena pastato katakombose ir dažnai terorizuoja teatro darbuotojus. Muzikos genijumi vadinamas vyras bijo pasirodyti viešumoje dėl subjauroto veido, bet mėgsta stebėti visus įvykius iš šešėlių.

Fantomas beprotiškai myli Kristiną ir pagaliau ryžtasi atskleisti jai savo didžiąją paslaptį, nusivesdamas talentingąją dainininkę į žemutinį Operos teatro aukštą. Nors Kristina ir lieka sužavėta jo muzikiniais viliojimais, tačiau sukrėsta retkarčiais prasiveržančio Fantomo pykčio protrūkiais, puola į glėbį Rauliui. Gražuolis aristokratas pasiperša Kristinai ir jie sutaria greitu laiku susituokti, bet net neįtaria, kad jų meilės prisipažinimą akylai stebėjo šešėliuose pasislėpęs Fantomas.

Nelaimingos meilės ir įniršio paveiktas muzikos genijus sukuria operą specialiai Kristinai ir pradeda terorizuoti teatro vadybininkus, kad būtent ji atliktų pagrindinį vaidmenį.

Tačiau dėl aristokrato Raulio įtakos pavydusis Fantomas yra priverstas keisti savo planą - jis pagrobia Kristiną ir įkalina jaunąją gražuolę rūsyje. Dabar tik drąsusis Raulis galės išgelbėti savo mylimąją.

Viso pasaulio žiūrovų simpatijas užkariavęs ir jau 18 metų populiarumo nestokojantis miuziklas "Operos Fantomas" pirmą kartą atgimsta didžiajame kino ekrane. "Operos Fantomas" pretenduoja iškovoti 3-jas "Auksinio gaublio" premijas geriausio filmo, geriausios aktorės ir geriausios dainos nominacijose.