Myliu Tave, Filipai Morisai!
I love you Phillip Morris (2009)
Žanras: Komedija
Sukurta: JAV, Prancūzija
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2010-03-05
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: zzz_N/A

Buvęs policininkas guli mirties patale. Laukdamas paskutiniosios jis prisimena spalvingą gyvenimą, kuris galiausiai atvedė jį ten, kur jis yra – prie mirties slenksčio.

Styvenas Raselas (akt. Jim Carrey) – policininkas iš Teksaso. Jis laimingai vedęs ir gyvena pavyzdingą amerikiečio gyvenimą. Jo gyvenimą temdo tik tai, kad jis nežino, kas jo motina. Mat ji paliko Styveną dar kūdikystėje ir jis užaugo nežinodamas, kas tikrieji jo tėvai. Tiesa, dar viena paslaptis – tik ši paslaptis paties Styveno – jis gėjus. Taip ir gyveno Styvenas ieškodamas motinos, slėpdamas, kad yra homoseksualus ir sekmadieniais grodamas vargonais bažnyčioje.

Nežinia, galbūt Styvenas taip ir būtų ramiai ir nuobodžiai nugyvenęs visą gyvenimėlį, jei jam nebūtų „nusišypsojusi laimė“ ir jis nebūtų suradęs pražuvėlės motinos. Šis ilgai lauktas susitikimas, deja, neatnešė Styvenui išsvajotojo išganymo – motina jį atstumia. Styvenui tai tolygu pasaulio pabaigai. Tai sukrečia jį iki sielos gelmių ir policininkas nusprendžia, kad atėjo metas pradėti gyvenimą iš naujo. Jis palieką žmoną Debę (akt. Leslie Mann), kad būtų tuo, kas iš tikrųjų yra. Vyrukas nutaria, kad pakanka apsimetinėti ir veidmainiauti: jis nori būti savimi ir gyventi taip, kaip liepia širdis.

Styvenas persikrausto į Majamį ir neilgai trukus susirandą vaikiną (akt. Rodrigo Santoro). Prasideda naujas, linksmas ir spalvingas gyvenimas. Tačiau gyventi Majamyje gėjų komunoje gana brangus malonumas. Taigi netrukus buvęs policininkas tampa sukčiumi. Kaip kitaip jam prasimanyti pinigų? Žinia, melo kojos trumpos ir Styvenas dėl sukčiavimų greit patenka už grotų. Dažnas pagalvotų, kad įkalinimas blogiausia, kas galėjo nutikti. Ypač turint omenyje, kad Styvenas – gėjus. Tačiau čia, už grotų, Styvenas sutinka savo likimą – Filipą Morisą (akt. Ewan McGregor). Jis akimirksniu beviltiškai įsimyli paniurėlį Filipą. Nuo tos akimirkos Styveno gyvenimas nulemtas: jis negali ištverti be Filipo nė akimirkos. Viskas, ką daro Styvenas, jis daro dėl Filipo. Jis nuolatos gelbėja Filipą iš įvairiausių nemalonumų, o pats tuo tarpu nuolatos į juos patenka ir dažniausiai tas nemalonumas, į kurį patenka Styvenas, vadinas kalėjimu. Tai trukdo Styveno ir Filipo santykiams, tačiau ką padarysi... Toks jau tas Styvenas, toks jau tas Filipas, toks jų likimas...

„Myliu tave, Filipai Morisai!“ – nuotaikinga istorija apie neįprastą meilės istoriją. Rekomenduojame visiems romantikams su humoro jausmu. Arba visiems romantiškiems humoro mėgėjams.

Režisierius: John Requa, Glenn Ficarra

Prodiuseris: Andrew Lazar, Far Shariat

Scenarijaus autorius: John Requa, Glenn Ficarra

Muzika: Nick Urata

Vaidina: Jim Carrey, Ewan McGregor, Leslie Mann, Rodrigo Santoro