Kuždesių sala
Shutter Island (2009)
Žanras: Drama, siaubo, trileris, mistinis
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2010-02-26
Trukmė: 2h 30 min
Cenzas: zzz_N/A

Alfredas Hitchcockas ir Cary Grantas. Ridley Scottas ir Russellas Crowe'as. Akira Kurosawa ir Toshiro Mifune. Ingmaras Bergmanas ir Maxas von Sydowas. Timas Burtonas ir Johnny Deppas. Martinas Scorsese ir Robert De Niro. Neišskiriamiausios režisierių ir aktorių poros padovanojo gausybę šedevrų. Vadinkite tai likimo ironija, bet vos tik maestro Martis susidėjo su Leonardo DiCaprio, kurį per pastaruosius 7 metus kviečia į kiekvieną filmą, tai susižėrė po "Oskaro" nominaciją už "Niujorko gaujų", "Aviatoriaus" ir "Infiltruotų" režisūrą.

Leo yra sėkmę nešantis aktorius. Puikiai pasinaudojęs "Titaniko" ažiotažu išplukdyta populiarumo banga jis kūrė stiprius vaidmenis ir nė sykio nepaslydo. Galbūt ne visi filmai atnešė garantuotą finansinę sėkmę, tačiau užsitikrino pavydėtinai aukštus įvertinimus. Jam į kompaniją Martis pakvietė Michaelą Ruffalo ("Zodiakas") ir Michelle Williams ("Kuprotas kalnas"), retai vaidinančius holivudiniame popse, bet atsiduodančius įsimintinais pasirodymais nepriklausomame kine. Pridėkite karališkuosius veteranus Maxą von Sydową, serą Beną Kingsley bei "Oskarui" nominuotą Jackie Earle'ą Harley ir gausite fantastiškai žvaigždingą svajonių rinktinę.

Po "Baimės iškyšulio" aštraus detektyvinio scenarijaus nerežisavęs Martinas Scorsese išsirinko "Mistinės upės" ir "Dingusiosios" rašytojo Deniso Lehane'o romaną "Kuždesių sala". Rašytojas negaili savo herojų ir nuolat siunčia juos į tamsiausius Bostono užkaborius. Mistifikuota atmosfera, pykčiu persmelkta aplinka, detektyvinė intriga, šizofreninės vizijos, atminties sutrikimai, apgaulinga pasakojimo struktūra su gausybe "flešbekų" ir nenuspėjamas finalas filmą pakels iki "Kovotojų klubo", "Malholando kelio", "Memento" lygio.

Režisierius: Martin Scorsese

Prodiuseris: Brad Fischer

Scenarijaus autorius: Laeta Kalogridis, Dennis Lehane

Vaidina: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley, Michelle Williams, Patricia Clarkson