N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Nacių eksperimentas
Town Creek (2009)
Žanras: Drama, siaubo, trileris
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2009-12-11
Trukmė: 1h 30 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

1936 m. vokiečių emigrantų šeima, gyvenanti nedideliame Kryko miestelyje, gauna laišką nuo Trečiojo Reicho vyriausybės. Laiške jų prašoma už atitinkamą atlygį savo namuose apgyvendinti profesorių Ričardą Virtą (akt. Michael Fassbender). Volnerių šeima išgyvena ne pačias geriausias dienas, tad jie, suvilioti piniginio atlygio, ramia širdimi priima profesorių savo pastogėn. Jei tik jie būtų žinoję, kas jų laukia...

Profesorius Ričardas Virtas į nuošalią fermą atsigabena senovinį runų akmenį ir pradeda eksperimentuoti. Jis izoliuoja visą Volnerių šeimą nuo išorinio pasaulio ir priverčia ją vykdyti jo kraupius pavedimus.

Prabėga 70 metų. Kryko apylinkėse paslaptingai dingsta Viktoras Marša (akt. Dominic Purcell). Jo brolis Evanas (akt. Henry Cavill) niekaip negali susitaikyti su brolio netektimi: Viktoras dingęs, bet niekas nerado jokių įrodymų, kad jo jau nėra gyvųjų tarpe. Nežinia, kiek Evanas dar būtų kankinęsis, tačiau vieną naktį ant jo slenksčio pasirodo pražuvėlis brolis Viktoras. Išsekęs ir kraujuojantis brolis paprašo Evano pagalbos susidorojant su skriaudikais. Evano ilgai prašyti nereikia - jis tiesiog dega kerštu ir padarys viską, kad tik nubaustų brolio pagrobėjus.

Evanas veržte veržiasi keliauti su Viktoru, nes tikisi atlyginti brolio skriaudikams. Tačiau jis visiškai nesitiki to, ką pamato: keršto žygis baigiasi mažytėje fermoje - taip, toje pačioje Volnerių fermoje, kur prieš 70 metų apsigyveno profesorius Ričardas Virtas. Tik dabar jis jau nepanašus į save. Okultizmo eksperimentai pavertė jį kraujo ištroškusia būtybe, o Volnerių šeimą - amžinai nesenstančiais jo įkaitais.

Broliai netrunka suprasti, kad visos velniavos ištakos - senovinis runų akmuo. Tik jo dėka nacių profesorius ir visa Volnerių šeima dar gyvi. Tik runų akmens padedamas profesorius pavirto pykčio pritvinkusia ir pagiežinga būtybe, kuriai nerūpi niekas išskyrus kruvinos aukos. Tačiau, kad išgelbėtų Volnerių šeimą, broliams teks išsiaiškinti kaip tas prakeiktas akmuo veikia ir kaip jį panaudoti. O tuo tarpu fermoje siautėja kraujo ištroškęs mutantas okultizmo profesorius...

Režisierius: Joel Schumacher

Prodiuseris: Paul Brooks, Tom Lassally

Scenarijaus autorius: David Kajganich

Muzika: David Buckley

Vaidina: Dominic Purcell, Henry Cavill, Michael Fassbender, Emma Booth