Tarp dviejų mylimųjų
Two Lovers (2008)
Žanras: Drama, romantinis
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2009-10-02
Trukmė: 1h 50 min
Cenzas: zzz_N/A

Leonardas (akt. Joaquin Phoenix) - patrauklus jaunas fotografas, tačiau jį kankina depresija. Jo mergina paliko jį į šipulius sudaužiusi širdį. Norėdamas kaip nors pabėgti nuo širdies skausmo, Leonardas kuriam laikui grįžta į tėvų namus. Nors jis daug žadantis fotografas, tačiau šiuo metu puse dienos dirba tėvo cheminėje drabužių valykloje. Neįtemptas darbas - būtent to dabar reikia liūdinčiam Leonardui.

Susirūpinę dvasine sūnaus būkle, Leonardo tėvai (akt. Isabella Rossellini ir Moni Mishonov) nusprendžia, kad jau pats laikas sūnui pradėti bendrauti su žmonėmis, o ypač merginomis. Ilgai nelaukę jie surengia didelius šeimyninius pietus ir pakviečia į juos artimus draugus bei jų dukterį Sandrą (akt. Vinessa Shaw). Partija Leonardui prinkta labai rūpestingai - Sandros tėvai ne tik artimi jo tėvų draugai, bet ir verslo partneriai. Tėvų planas pavyksta: Leonardui krenta į akį miela ir rūpestinga mergina. Taigi jis nusprendžia pakviesti Sandrą į pasimatymą.

Tačiau vieną vėlyvą naktį per savo miegamojo langą Leonardas pastebi šviesas kaimyniniuose apartamentuose - juose apsigyveno žavinga nepažįstamoji (akt. Gwyneth Paltrow). Netrukus Leonardas susipažįsta su naująja gyventoja. Tai Mišelė - egzotiška ir paslaptinga mergina. Ji akimirksniu patraukia Leonardo dėmesį ir jis - nors jau susitikinėja su Sandra - ima rėžti sparną ir apie naująją kaimynę. Mišelė taip pat parodo susidomėjimą Leonardu, tačiau kažkas nuolatos neduoda jai (ir jam) ramybės... Galiausia pasirodo, jog Mišelė įsipainiojusi į nevykusį romaną su vedusiu vyriškiu, kuris nuolatos emociškai kankina merginą.

Leonardas nė pats nepajunta, kaip įsivelia į meilės trikampį. Vienoje pusėje jo laukia jaukus ir mylintis rūpestingosios Sandros glėbys, kuriame jis gali pamiršti visos gyvenimo vargus, o kitoje - Mišelė, aistringa ir patraukli moteris, kaitinanti jo vaizduotę, tačiau tuo pačiu metu ir kankinanti jį. O Leonardas blaškosi tarp jų niekaip negalėdamas išsirinkti. Jis neturi jėgų atsisakyti nė vienos iš jų. Galima dar viena išeitis - pamiršti abi merginas. Tačiau širdies gilumoje Leonardas jaučia, kad tai gali turėti katastrofiškas pasekmes: jis vėl atsidurs, kur neseniai buvo - depresijos ir nevilties gniaužtuose.

Kanų kino festivalio favoritas „Tarp dviejų mylimųjų" - tai dar viena puikaus režisieriaus James Gray („Mes valdome naktį", „Jardai") drama, pasakojanti apie žmones, ieškančius išsigelbėjimo meilėje, tačiau vis praleidžiančius pro akis atsakymą į tą svarbiausiąjį klausimą: kas išties yra meilė?

Režisierius: James Gray

Prodiuseris: Donna Gigliotti, James Gray, Anthony Katagas

Scenarijaus autorius: James Gray, Ric Menello

Vaidina: Joaquin Phoenix, Gwyneth Paltrow, Vinessa Shaw