Įvairaus amžiaus žiūrovams
SCAN: Krabatas
SCAN: Krabat (2008)
Žanras: Fantastinis
Sukurta: Vokietija
Platintojas: Scanorama
Kino teatruose nuo: 2009-11-06
Trukmė: 2h 00 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams

Septynioliktasis amžius. Keturiolikmetis našlaitis Krabatas dirba pameistriu mįslingame malūne. Krabatas yra vienas iš dvylikos jaunuolių, dirbančių pas keistuolį malūnininką. Jis ne tik mokosi malimo meno, bet ir juodosios magijos. Kai jo draugo ir globėjo gyvybei gresia pavojus, Krabatas ryžtasi išsivaduoti iš piktojo burtininko įtakos ir pradeda jaudinančią kovą už laisvę, draugystę ir meilę.

„Krabatas“ – tai tamsi, tačiau kartu ir įkvepianti fantastinė istorija pagal to paties pavadinimo Otfriedo Preusslerio bestselerį. Ši knyga yra išversta į daugiau kaip 30 kalbų, parduota per 1,8 milijono egzempliorių.

„Tai tamsi ir kartu labai universali istorija, kupina labai stiprių vaizdų. Tai gili istorija, kurią nenuobodu žiūrėti“, – sako režisierius Marco Kreuzpaintneris.

Marco Kreuzpaintneris gimė 1977 metais. Pirmą kartą kino visuomenė apie šį režisierių sužinojo po 12 minučių filmo „Žengiant į realybę“ (1999). 2003 metais režisierius debiutavo didžiajame ekrane juosta „Paleistas nuo grandinės“. Marco Kreuzpaintneris tarptautinį pripažinimą pelnė antruoju savo ilgametražiu filmu „Vasaros audra“ (2004). Amerikiečių režisierius Rolandas Emmerichas atkreipė dėmesį į jaunojo vokiečio talentą ir pakvietė jį režisuoti filmą „Prekyba“. „Krabatas“ – naujausias režisieriaus filmas.

Filmai / Films – 1999: „Žengiant į realybę“ („Entering Reality“); 2000: „Kvėpavimo meistras“ („Der Atemkünstler“); 2003: „Paleistas nuo grandinės“ („Ganz und gar“); 2004: „Vasaros audra“ („Sommersturm“); 2007: „Prekyba“ („Trade“); 2008: „Krabatas“ („Krabat“).

Režisierius/ Director Marco Kreuzpaintner

Scenarijus/ Screenplay Michael Gutmann, Marco Kreuzpaintner, pagal Otfriedo Preußlerio romaną/ based on a novel by Otfried Preußler

Operatorius/ Camera Daniel Gottschalk

Montažas/ Editing Hansjörg Weißbrich

Muzika/ Music Annette Focks

Vaidina/ Cast David Kross, Daniel Brühl, Christian Redl