N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.
Antikristas
Antichrist (2009)
Žanras: Drama, siaubo
Sukurta: Danija
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2009-11-27
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.

Nesvarbu, ką girdėjote ar skaitėte apie skandalingiausią ir baisiausią 2009 m. filmą. Jį reikia pažiūrėti ir padaryti savo išvadas. Šokiruojantis ir nemalonus išbandymas pareikalaus kantrybės ir stiprių nervų. Geriausiu pasaulyje režisieriumi viešai apsiskelbęs provokatorius Larsas von Trieras šokiruojančiais vaizdais užkoduoja asmeninius išgyvenimus, prisiminimus apie ne linksmą vaikystę ir kategorišką nuomonę apie Amerikos žmones. Jis tvirtai tiki, kad kine galima rodyti viską, kas tik užgimsta režisieriaus vaizduotėje. Be pašalinės cenzūros ir apkarpytų scenų.

Ne katalikiškame reginyje šiurpina grynas seksas, psichologinę krizę depresuojanti moteris, ją guodžiantis idiotas gydytojas vyras, aštriai kerpančios parūdijusios žirklės, genitalijas traiškantis akmuo, ne pagal paskirtį naudojamas grąžtas, krauju aptaškytas kastuvas, daug medžių, chirurginę operaciją dantimis atliekanti lapė ir kiti miško gyvūnai. Drąsioji prancūzė Charlotte Gainsbourg užsitarnavo geriausios aktorės titulą Kanų festivalyje, atsidavusi į moterų kankinimu kaltinamą Larso von Triero glėbį ir peržengusi visas įmanomas ribas. Jai daug padėjo pasiaukojančiai asistavęs ir milžiniškus skausmus iškentęs amerikietis Willemas Dafoe, susipažinęs su įtakinguoju danų maestro "Manderlyje".

Emocingo Kanų seanso kritikai buvo iš anksto nusiteikę neigiamoms reakcijoms ir baubdami nušvilpė nekenčiamiausią filmą. Net remiamas prie sienos režisierius nesiteikė nieko aiškinti ir narplioti prasmės. Paskui dar užpainiojo pasakojimu apie šamanišką ekstrasensinį susitikimą su lapėmis, skambant braziliškiems būgneliams. Į transą paniręs danas pirmiausiai pamatė save kandžiojančią piktą lapę, o po nemalonios pažinties susidraugavo su draugiškomis ir laimingomis lapėmis lyg iš disnėjiško filmo. Užkalbinęs šeimos galvą, jis išgirdo patarimą: "Niekuomet nepasitikėk pirmaja sutikta lape".

Net jei nieko nesupratote, vis tiek ateikite išbandyti savęs, o tada galėsite girti, piktintis, diskutuoti ir kalti nedorėlį Larsą prie kryžiaus. Chaosas valdo!

Režisierius: Lars von Trier

Prodiuseris: Meta Louise Foldager

Scenarijaus autorius: Lars von Trier

Vaidina: Willem Dafoe, Charlotte Gainsbourg