Susipynę išgyvenimai
Personal Effects (2009)
Žanras: Drama
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2009-12-25
Trukmė: 1h 50 min
Cenzas: zzz_N/A

Linda (akt. Michelle Pfeiffer) - vidutinio amžiaus moteris. Jos vyras žuvo nuo draugo rankos išgertuvių metu ir jai tenka vienai auginti kurčnebylį sūnų Klėjų (akt. Spencer Hudson). Tai nelengvas išbandymas jiems abiem: berniukas skaudžiai išgyvena tėvo netektį, o motinai nesiseka paguosti jį ir palengvinti sunkią pykčio, nukreipto prieš tėvo žudiką, naštą. Lindai pačiai reikia pagalbos ir palaikymo.

Valteris (akt. Ashton Kutcher) - 24 metų jaunuolis, priklausantis nacionalinei imtynių rinktinei, tačiau jam tenka mesti sportą ir grįžti į gimtąjį miestą. Valterio dvynė sesuo taip pat buvo nužudyta, tad vaikinas grįžta į gimtuosius namus, kur prislėgti sielvarto laukia Valterio motina (akt. Kathy Bates) ir sesers sužadėtinis.

Tiek Linda, tiek Valterio šeima gyvena laukimu - jų artimųjų žudikai teisiami. Nuosprendžio laukimas užpildęs jų mintis, o tuo tarpu jie lanko paramos grupes, kuriose mėgina atgauti dvasios ramybę. Čia vieną dieną Valteris, atlydėjęs motiną, ir sutinką Lindą. Tarp Valterio ir Lindos užsimezga ryšys. Juos suartina netektis ir laukimas, skausmas ir būtinybė gyventi toliau. Kiekvienas jų skirtingai išgyvena artimojo netektį, tačiau pamažu Linda ir Valteris išmoksta pasikliauti ir pasiremti vienas kitu - juk tai ir svarbiausia: turėti į ką atsiremti, kai gyvenimas siunčia išbandymus.

Nejučia Valterio ir Lindos draugystė perauga į romantiškus santykius. Tačiau juos temdo netekties ir sielvarto šešėlis. Tiek našlei, tiek vaikinui sunku susigaudyti jausmuose, o artėjant nuosprendžio dienai įtampa auga vis labiau ir labiau. Linda stengiasi, kiek įmanoma užsimiršti darbe - bendruomenės centre, kur ji organizuoja vestuves skurstančioms poroms. Valteris atsigauna tik sporto salėje - ten, kur jo skausmas, pyktis ir nusivylimas netramdomai išsilieja. Atrodo, treniruočių terapijos padeda ir Lindos sūnui Klėjui, kurį Valteris taip pat atsiveda į sporto salę.

Tačiau laikas iki nuosprendžio nenumaldomai tiksi ir tiek Valteris, tiek Linda suvokia, kad nepaisant visų pastangų giliai įsirėžusios sielos žaizdos dar nesugijo...

Tai jautrus pasakojimas apie žmones, kurie susidūrė su netektimi ir bando atrasti gyvenimo prasmę remdami vienas kitą. Filme, pastatytame remiantis to paties pavadinimo apsakymu, naujoje, netikėtoje šviesoje išvysite aktorius Michelle Pfeiffer ir Ashton Kutcher.