Įkalinta pragare
Drag me to hell (2009)
Žanras: Siaubo trileris
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2009-06-12
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: zzz_N/A

Speciali dovana siaubo žanro gerbėjams!

Po dešimties metų, praleistų kuriant filmų “Žmogus – voras” seriją, režisierius Sam Raimi grįžo prie savo šaknų – siaubo żanro. Šio sugrįžimo ir filmo “Įkalinta pragare” premjeros proga siaubo filmų mėgėjų laukia ypatinga akcija.

Pirmieji 3000 žiūrovų, premjerinį filmo savaitgalį apsilankę “Forum Cinemas” kino teatruose Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje ir nusipirkę bilietą į naują Sam Raimi šedevrą “Įkalinta pragare”, gaus dovanų po DVD su dar vienu siaubo filmu. Šias dovanas siaubo mėgėjams dovanoja radijo stotis “Zip FM”.

Akcija vyks tris dienas nuo birželio 12 d. Pasiūlymas galioja tik perkant bilietus minėtų kino teatrų kasose.

Didžiosios Britanijos ir JAV žurnalistai jau pakrikštijo “Įkalinta pragare” svarbiausiu vasaros siaubo filmu. Įtempto siužeto filmas pasakoja apie jauną ir ambicingą paskolų administratorę Kristiną (akt. Alison Lohman). Ji svajoja apie paaukštinimą ir labai stengiasi, jį gauti. Vieną dieną ją aplanko senučiukė čigonė, kuri paprašo paskolos namui. Kristiną nutvilko negera nuojauta, tačiau ji labai trokšta kuo geriau pasirodyti prieš viršininką, nes taip tikisi gauti išsvajotąjį paaukštinimą. Jei moteris paklus nuojautai ir pagelbės senutei, ji rizikuoja netekti gero vardo banke. Tad mergina spjauna į nuojautas - ką jos reiškia šiandieniniame pasaulyje, kur viską valdo pinigai - ir nepatvirtina čigonės prašymo.

Tačiau net mažas vaikas žino, kad čigonių pykdyti negalima: jos gali prakeikti tave visam gyvenimui. Tą pačią akimirką, kai Kristina ištaria „ne" senajai čigonei, jos gyvenimas pasikeičia visiems laikams - senoji žiežula prakeikia ją amžinoms pragaro kančioms, kol ji bus gyva. Iš pradžių Kristina nesuteikia didelės reikšmės čigonės burnojimams, tačiau netrukus jai tenka stoti akistaton su prakeiksmu: merginą ima persekioti piktoji dvasia. Pačiai Kristinai tai atrodo neįtikėtina, tad nieko keisto, kad jos vaikinas Klėjus (akt. Justin Long), į kurį ji kreipiasi pagalbos, nė nenori klausyti.

Mergina žino, kad jai liko nedaug laiko. Jei ji neras būdo panaikinti prakeiksmą, piktosios dvasios ją išties nusitemps į pragarą. Tad Kristina ima ieškoti kitokios pagalbos - ji kreipiasi į aiškiaregę Šonę (akt. Adriana Barraza). Šonė yra apdovanota ypatingais sugebėjimais: ji gali suvaldyti nerimstančias dvasias ir išgydyti sielos žaizdas. Tačiau Kristina susidūrė su ypatingai pagiežingomis ir galingomis dvasiomis. Nežinia, ar Šonei ir Klėjui pakaks jėgų, kad išgelbėtų Kristiną. O laikas nenumaldomai tiksi ir pragaro liepsnos jau laižo merginos padus...

Režisierius Sam Raimi, kurio rankai priklauso tokie siaubo perliukai kaip „Pagieža" ir „Baubas", grįžta su nauju siaubo trileriu.