Nenurodyta
Grupės FLAMINGO filmas - koncertas
Grupės FLAMINGO filmas - koncertas (2009)
Žanras: Koncertas
Platintojas: Unspecified
Kino teatruose nuo: 2009-05-23
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: Nenurodyta

au šį šeštadienį kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ ir MTV Baltics kanalu visose Pabaltijo šalyse, 20 val. bus pristatytas ką tik baigtas montuoti grupės „Flamingo“ filmas-koncertas „What Makes You Ease“ (Live @ Havana Social Club). Koncertas buvo nufilmuotas ir įrašytas praėjusių metų pabaigoje, klube „Havana Social Club“. Filmuotas jis buvo su 13 kamerų, o jį montavo 14 režisierių – kiekvienas po vieną dainą.

„Niekas nežino kaip gimsta tokios įdėjos. Jos tiesiog ateina. Taip buvo ir su šio filmo-koncerto įdėja. Paprasčiausiai pradžioje sugalvojome, kad reikia normaliai nusifilmuoti nors vieną mūsų koncertą. Tada pagalvojome, kad gal galime tai pasidaryti ne su viena kamera, o su tiek, kiek sugebėsime susirinkti. Susirinkome 13. Tada pamąstėme, kad būtų neblogai šį koncertą ir įsirašyti profesionaliai. Už tai labai esame dėkingi geriausiam garsistui Lietuvoje - Omenui, kuris mums išnuomojo garso kortą ir įgarsino bei įrašė šį koncertą. Garsą susitvarkėme patys. Tą patį norėjome padaryti ir su vaizdu, bet kai pamatėme kiek yra medžiagos, supratome, kad tai neįmanoma arba bus labai nuobodus koncertas. Tada kažkuriam iš mūsų atėjo mintis surinkti 14 režisierių (nes tiek albume yra dainų) ir duoti jiems po vieną dainą. Mintis buvo geneali, nes tikriausiai to dar niekas nėra daręs ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje, arba mes nesame girdėję apie toki eksperimentą. Tai tikrąja to žodžio prasme – eksperimentas, nes mes patys iki šiol matėme tik atskiras dainas, tačiau sunku įsivaizduoti kaip atrodys vientisas koncertas. Tikriausiai jį pamatysime kartu su visais. Kodėl jį pavadinome filmu? Todėl, kad koncertu jį sunku pavadinti . Režisieriai taip pasistengė, kad kiekviena daina – tarsi atskiras meno kūrinys su savo įdėja, išpildymu, efektais ir kt. Kiekviena iš jų gali būti video klipu. O vieną dainą, kuri vadinasi kaip ir visas albumas „What Makes You Ease“ ,visgi susimontavome patys. Taigi, gavosi vienos valandos ir dvidešimties minučių trukmės muzikinis filmas-koncertas“, pasakojo grupės nariai.

Koncerto audio versiją galima atsisiųsti iš oficialios „Flamingo“ svetainės flamingomusic.lt. Per tris mėnesius albumas buvo parsisiųstas apie pora tūkstančių kartų. Šis audio įrašas kartu su koncertu birželio pradžioje bus išleistas dvigubu CD ir DVD albumu.

O lygiai už savaitės, gegužės 28 d. tame pačiame klube „Havana Social Club“ vyks specialus koncertas, kurio metu „Flamingo“ rinks lėšas albumo išleidimui. Bilietai jau parduodami Tiketoje ir perkant bilietą į šį koncertą, nereikės mokėti aptarnavimo mokesčio. Grupė labai tikisi visų gerbėjų supratimo ir palaikymo.

FLAMINGO „WHAT MAKES YOU EASE“ (Live @ Havana Social Club)

„What Makes You Ease“. Rež. „Flamingo“

„Custom Thrills“. Rež. Žeraldas Povilaitis

„Pelerine“. Rež. Audrius Zelenius

„Shutdown Baby“. Rež. Linas Dabriška

“Luck”. Rež. Vytautas Chlebinskas

“Values”.Rež. Ričardas Matačius

“Smash Me Like a Bottle”. Rež. Vesta Obolevičiūtė

“Bedsheets”. Rež. Emilis Vėlyvis

“Neverenough”. Rež. Vytautas Dambrauskas

“Stargazing”. Rež. Feliksas Abrukauskas

“Insider”. Rež. Kristina Buožytė

“Fluster”. Rež. Jūratė Samulionytė

“We Could Have It All” feat. Tomas Sinicki. Rež. Povilas Baltinas

“Bitter End” (“Placebo” cover). Rež. Audrius Budrys