Pagrobimas
Taken (2008)
Žanras: Drama
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2009-04-24
Trukmė: 1h 33 min
Cenzas: zzz_N/A

Septyniolikmetė Kim (akt. Magie Grace) gyvena Kalifornijoje su mama (akt. Famke Janssen) ir patėviu Stiuartu (akt. Xander Berkeley). Paauglė gyvena prabangoje ir pritekliuje - jos patėvis turtingas verslininkas.Tačiau nieks jos nemyli taip, kaip tėtis - buvęs slaptųjų tarnybų agentas Brajanas Milsas (akt. Liam Neeson). Kim - vienintelis tėčio džiaugsmas. Kai Kim tėvai skyrėsi, jis dėl savo mylimos dukrelės Kim paliko tarnybą, kad galėtų būti kuo arčiau jos - Kalifornijoje.

Brajanas taip myli savo dukrelę, kad pasiruošęs dėl jos padaryti bet ką. Kai Kim paprašo tėčio pasirašyti tėvų sutikimą kelionei į Paryžių, Brajanas ilgai negalvojęs sutinka. Tokia kelionė amerikietei merginai pasitaiko galbūt kartą gyvenime, tad tėtis nesiryžta iš dukters atimti tokį nuotykį. Netrukus Kim su drauge Amanda (akt. Katy Cassidy) išsiruošia į didįjį nuotykį...

Nuotykiai Paryžiuje prasideda, tačiau ne tokie, kokių tikėjosi merginos. Pirmasis prancūziškas nuotykis atrodo gana romantiškas - Kim ir Amandą oro uoste užkalbina patrauklus vaikinas. Jis pasiūlo merginoms važiuoti vienu taksi: esą Paryžiuje taksi labai brangus. Merginos sutinka ir pakeliui tarp jaunuolių užsimezga pokalbis, kuris baigiasi tuo, jog Piteris (akt. Nicolas Giraud) - naujasis jų pažįstamas - pakviečia Amandą ir Kim į vakarėlį. Piteris elgiasi tarsi riteris iš pasakų - jis merginas iš taksi išlaipina pirmas, o tik po to patraukia savo keliais. Tačiau Piterio keliai labiau panėši į šunkelius, o riteriškumas turi antrąją - tamsiąją - pusę...Vietoj romantiško Paryžiaus Kim ir Amanda gauna košmariškąjį Paryžių. Tačiau dar didesnis košmaras laukia Brajano - galiausiai sulaukęs dukters skambučio, jis sužino, kad jo duktė ir jos draugė pagrobtos. Merginas pagrobė albanų mafija, užsiimanti prekyba žmonėmis. Brajanas - senas slaptųjų tarnybų vilkas ir jis puikiai supranta, kas gresia merginoms, patekusioms į prekiautojų žmonėmis rankas. Tačiau Brajanas taip pat puikiai žino ir tai, kiek nedaug pagalbos sulauks iš oficialių teisėsaugos pareigūnų ir specialųjų tarnybų.

Brajanas nusprendžia, jog vienintelė išeitis - pačiam skristi į nelemtąjį Paryžių ir ieškoti dukters bei jos draugės pėdsakų.

Režisierius: Pierre Morel

Prodiuseris: Luc Besson

Scenarijaus autorius: Robert Mark Kamen, Luc Besson

Vaidina: Liam Neeson, Arben Bajraktaraj, Leland Orser, Radivoje Bukvic