N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda
Rožinė pantera 2
Pink Panther 2 (2009)
Žanras: Komedija
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2009-02-20
Trukmė: 1h 32 min
Cenzas: N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda

Žilagalvis amerikiečių pamaiva Steve'as Martinas toliau mėgina atsilaužti eilinę riekę iš Rowanui "ponui Bynui" Atkinsonui priklausančios duonos kepalo. Prieš 3 metus kriminalinio pobūdžio šėlionių Europoje ir Amerikoje finansinė išraiška patenkino prodiuserius, tad jie neatsispyrė pagundai prisipildyti pinigų aruodus ir apdovanoti žiūrovus plačiomis šypsenomis.

Dėl įvairiausių priežasčių ilgai atidėliota ir į žiemos repertuarą patekusi premjera neturėtų nusileisti pirmajai serijai. Legendinio komiko Peterio Sellerso garbei šiuolaikiškai išdresiruotas inspektorius Žakas Kliuzo vien tik Lietuvoje užsiaugino 20 tūkst. gerbėjų bandą, o jos gretas dabar turėtų papildyti pirštų antspaudų nepaliekantys nauji nariai, kurie prisimena kultinį animacinį serijalą ir pavėjui niūniuoja pučiamaisiais instrumentais išgaunamą panterišką melodiją.

Sąmoningai kvailame tęsinyje kartu su Steve'u Martinu pokštaus dar 4 ne mažiau naivūs superdetektyvai ir į skausmingai nelaimingas situacijas įsigudrinantis patekti rimtasis žandaras Jeanas Reno. Moteriško žavesio troškinį su akinančio seksualumo padažu pietums ir vakarienei patieks iš pirmojo filmo sugrįžtanti ištikimoji draugė Emily Mortimer ir rožinių panterų zoologijos sodo naujokė Bolivudo princesė Aishwarya Rai, kuriai dažnai lipdomas gražiausios aktorės pasaulyje titulas.

Režisierius: Harald Zwart

Scenarijaus autorius: Scott Neustadter, Michael H. Weber

Vaidina: Steve Martin, Jean Reno, Aishwarya Rai, Emily Mortimer, Andy Garcia, Alfred Molina