Informatorius!
Informant!, The (2009)
Žanras: Kriminalinė komedija
Sukurta: JAV
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2009-11-20
Trukmė: 1h 30 min
Cenzas: zzz_N/A

Tikrais įvykiais paremta šmaikšti

režisūros vunderkindo Steveno Soderbergho kriminalinė komedija



FTB renka duomenis apie vieno gigantiško koncerno planus pažeisti antimonopolinius įstatymus: ketinama slapta sudaryti kartelinį susitarimą ir pakelti produkcijos kainas. Koncerno savininkai jau trina delnus ir džiaugiasi būsimais milijonais...

Tačiau įtariamo koncerno viceprezidentas Markas Vaitekeris (aktorius Mattas Damonas), rizikuodamas savo blizgančia karjera, pasisiūlo FTB agentams pranešinėti, kas vyksta jo darbdavio įmonės viduje – jis būsiąs informatorius. Agentai patenkinti. Visgi patiems nepatikliausiems kyla abejonių: o ar visiškai „švarus“ pats informatorius, su užsidegimu pranešinėjantis svarbius faktus? Pasirodo, gudruolis patyliukais krauna pinigus į savo banko sąskaitą ir tuo pat metu vedžioja už nosies FTB agentus, tikinčius kiekvienu „kovotojo už teisybę“ žodžiu. Štai čia ir prasideda tikroji filmo intriga: kur melas, o kur tiesa?

Filmo scenarijus sukurtas pagal tikrais įvykiais paremtą žurnalisto Kurto Eichenwaldo knygą „Informatorius. Neišgalvota istorija“.

Nors oficialiai skelbiama, kad „Informatorius!“ yra kriminalinė komedija, joje rasite ir rimto detektyvo, ir trilerio, ir dramos elementų. Nes „Oskarinis“ filmo autorius Stevenas Soderberghas – ne iš tų, kurie lengvai nuspėjami...

Režisierius: Steven Soderbergh („Oušeno“ trilogija“, “Erina Brokovič„, „Seksas, melas ir vaizdajuostės“, )

Aktoriai: Matt Damon („Oušeno“trilogija“, „Borno“ trilogija“,“Infiltruoti“, „Sirijana“, „Patikimas piemuo“, „Gerasis Vilas Hantingas“ kt.); Frank Welker („Transformeriai: nugalėtųjų kerštas“, „Išpera“, „Gili žydra jūra“ ir kt.); Melanie Lynskey („Mūsų tėvų vėliavos“, „Mergina iš Alabamos“, „Pašėlusios kojotės“ ir kt.), Scott Bakula („Amerikos grožybės“, „Be įtarimo“, „Būtinas žiaurumas“ ir kt.



Specialus seansas VU studentams bus rodomas be subtitrų