Įvairaus amžiaus žiūrovams
Monstrai prieš ateivius
Monsters vs. Aliens (2009)
Žanras: Animacija
Sukurta: JAV
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2009-04-03
Trukmė: 1h 35 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams

FILMAS 3D FORMATU RODOMAS TIK „FORUM CINEMAS VINGIS“ KINO CENTRE

Linksmai įspūdinga monstrų kova prieš nežemišką ateivį (ir 3D)

Paprastai, niekuo neišsiskiriančiai Kalifornijos merginai Siuzanai išaušta laimingiausia jos gyvenimo diena – vestuvių diena. Tačiau ne veltui sakoma – negirk dienos be vakaro. Paneigdamas visus fizikai ir sveikam protui žinomus faktus, nukritęs meteoritas kažkokiu stebuklingu būdu paverčia Siuzaną į maždaug trijų aukštų namo dydžio monstrą.

Neilgai trukus į įvykio vietą atvyksta karinės pajėgos, kurios atsitokėti nesuspėjusią Siuzaną (tiksliau, monstrą) sugauna ir išveža į slaptą kariuomenės bazę. Ten ji pakrikštijama Ginormikos vardu ir patalpinama kartu su kitais monstrais, kariuomenės „surinktais“ per ilgus metus.

Siuzana susipažįsta su habilituotu mokslų daktaru Tarakonu (padaras su vabzdžio galva); keistu beždžionžmogiu; želatiną labai primenančiu B.O.B.‘u ir šimtametriu kirminu, vardu Insektozauras.

Kompanija, kai pripranti, visai smagi, o kadangi Siuzana savo išvaizdos koncepcija nuo jų nesiskiria, labai natūraliai užsimezga draugystė.

Deja, jų monstriškoji idilė labai greitai sutrikdoma, kuomet į Žemę nusileidžia paslaptinga technologija pagamintas robotas ir ima siaubti mūsų planetą. Neapsikentęs šių ateivio siautėjimų, Prezidentas liepia kovai pasitelkti žaviąją monstrų šutvę...

Kadangi filmas bus rodomas ir trimatėje erdvėje (3D), tai nors ir animacinis, tačiau tikrai sugebėsiantis priversti tiek netikėtai šoktelti nuo kėdės, tiek suraukti nosį iš pasišlykštėjimo, tiek ir padovanosiantis smagaus juoko momentų.

Rež. Robas Lettermanas („Visa tiesa apie ryklį“, „Los Gringos“), Conradas Vernonas („Šrekas 2“, „Magas Mortas“).

Įgarsino: Sethas Rogenas („Zakas ir Miri kuria porno“, „Mari Huanos ekspresas“, „Įbroliai“, „Šrekas Trečiasis“, „Kungfu panda“, „Spaiderviko kronikos“, „Kietakiaušiai“, „Užkibo“, „40-ies ir vis dar skaistus“), Reese Witherspoon („Pagrobti ir perduoti“, „Ties jausmų riba“, „Penelopė“, „Užsispyrusi blondinė“, „Užsispyrusi blondinė 2“, „Mergina iš Alabamos“, „Šėtoniškasis Nikis“, TV serialai „Draugai“, „Simpsonai“), Hughas Laurie‘is (TV serialas „Daktaras Hauzas“. „Nakties klajūnai“, „Didžioji tuštuma“, „Fenikso skrydis“, „101 dalmatinas“, „Protas ir jausmai“, „Sparnuotasis desantas“), Willas Arnettas („Ne anyta, o monstras“, „Karštos sėdynės“, „Ledynmetis: eros pabaiga“, „La troškinys“, „Hortonas“, TV serialai „Sopranai: mafijos kronika“, „Įstatymas ir tvarka“, „Seksas ir miestas“), Paulas Ruddas („Vyriškas auklėjimas“, „Velniop tą Sarą Maršal“, „Užkibo!“, „Naktis muziejuje“, „Greičio ruožas“, „40-ties ir vis dar skaistus“, „Sidro namų taisyklės“, „Romeo ir Džiuljeta“, TV serialas „Stela“), Kieferis Sutherlandas („Taikinys telefono tinkle“, „Vagiant gyvenimus“, „Už raudonų durų“, „Tamsusis miestas“, „Aksi už akį“, „Trys muškietininkai“, „Tvin Pyksas: Ugnie, sek paskui mane“, TV serialas „24 valandos“), Rainnas Wilsonas („Mano super buvusioji“, „Džuno“, „Sachara“, „Amerikos numylėtiniai“, TV serialai „Ofisas“, „Šešios pėdos po žeme“, „Skaičiai“, „Vienuolis“, „CSI kriminalistai“, „Įstatymas ir tvarka“), Stephenas Colbertas („Mano žmona – ragana“, „Meilės guru“, TV serialai „Simpsonai“, „Amerikietiškas tėvelis“, „Įstatymas ir tvarka“).

Lietuviškus balsus veikėjams paskolino: Žemyna Ašmontaitė, Marius Jampolskis, Giedrius Arbačiauskas, Dainius Svobonas, Andrius Kaniava, Andrius Bialobžeskis, Vaidotas Martinaitis, Dalia Michelevičiūtė, Arūnas Sakalauskas, Džiugas Siaurusaitis, Ramūnas Cicėnas ir kt.