N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Rokenrola
Rockenrolla (2008)
Žanras: Kriminalinis veiksmo filmas
Sukurta: JAV
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2009-01-16
Trukmė: 1h 54 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Filme gangsteris iš Rusijos diriguoja suktam ir neteisėtam, bet pinigėliais kvepiančiam sandėriui. Vienas nedidelis darbelis, tik keletas pavogtų vertingų paveikslų ir iš labai arti gali pajusti, kaip kvepia milijonai dolerių! Toks pelningas sandėris negali neatkreipti ir Londono kriminalinio pasaulio dėmesio. Pastarieji sujunda sukrunta...Jie pradeda reikalauti savo dalies. Kiekvienas smulkus gangsteriūkštis nori bent kiek grietinėlės. Kai kurie iš jų protingi ir prasimušę nusikaltėliai, kai kurie nereikšmingi, bet visiems teks susidurti su kur kas galingesniu pogrindžio veikėju...Juolab, kad paveikslai, o vadinasi ir milijonai, iš galingųjų panosies netikėtai dingsta...Dabar tai užvirs tikra košė...

Nugvelbtas milijoninis lobis, netikėtai nužudyta (ar saugiai paslėta?) roko žvaigždė ir godūs agentai, pavojingas gangsterių bosas, seksuali jo finansininkė, korumpuotas politikas ir smulkių vagišių-narkomanų gauja - viskas susipainioja ir jau sunku susigaudyti, kas yra kas ir kuris už kurį...Nuspėti, kaip viskas išsinarplios, neįmanoma – juk tai „Rokenrola“.

Visi kritikai vieningai sutinka, kad po kelių nesėkmingų filmų, Guy Ritchie grįžta prie savo pamėgtos stilistikos, naudotos filmuose“Vagišiai“, „Revolveris“, „Lok, stok arba šauk“. Tai yra žanras, kuris nusakomas dviem žodžiais – Guy Ritchie.

Beje, yra ir peno temai– Londonas keičiasi, vis daugiau turtingų rusų čia perka nekilnojamą turtą ir įsitraukia į visokią veiklą – režisierius tai stebi ir rodo...

„Rokenrola“ - tai efektingas kriminalis trileris su puikia aktorių komanda, kuriai diriguoja britiškų gangsterinių filmų dievas Guy Ritchie. Filmas, kuriame nestigs juodojo anglų humoro, gerų dialogų, žiaurių susidūrimų ir efektingų susišaudymų. Kriminalinis Londono pasaulis, neskrupulingi gangsterių tarpusavio santykiai ir nesibaigiantis adrenalinas – viskas viename filme!

Režisierius: Guy Ritchie („Vagišiai“, „Lok, stok arba šauk“, „Revolveris“ ir kt.)

Aktoriai: Gerard Butler („300“, „P.S. Aš tave myliu“, „Operos fantomas“ ir kt.), Thandie Newton („Laimės beieškant“, „Norbitas“, „Ridiko kronikos“, „Avarija“, „Misija neįmanona II“ ir kt.) Tom Wilkinson („Maiklas Kleitonas“, „Kasandros prakeiksmas“, „Emilės Rouz egzorcizmas“ ir kt.)