Jis sako "TAIP!"
Yes Man (2008)
Žanras: Komedija
Sukurta: Warner Bros.
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2009-01-09
Trukmė: 1h 45 min
Cenzas: zzz_N/A

„JIS SAKO „TAIP!“ – komedija su talentingiausiu Holivudo komiku Jimu Carrey. Istorija pagal pasaulinį Danny Wallace bestselerį, kurį Lietuvoje išleis „Obuolio“ leidykla, apie žmogų, kuris nutaria vieną dieną visiems ir visada sakyti „taip“, kuris nustoja bėgti nuo gyvenimo ir žmonių, o visa širdimi jiems atsiduoda...Kai kada tai tampa tiesiog beprotiška!

Autorius, sugalvojęs šią istoriją, pats tai išbandė ir 6 mėnesius sakė tik „taip“. Anot jo, „norėjau į savo gyvenimą įnešti spalvų ir padaryti jį pozityvesnį“.

Ligi lemtingos dienos Karlas Allenas buvo viską aplink neigiančiu žmogumi, kurį tiksliausia apibūdintų terminas „žmogus, kuris sako „ne“. Jis vengė žmonių ir santykių, paniškai bijojo įsipareigojimų – visas gyvenimas buvo vienas ištisas „ne!“ Nežinia, laimei ar nelaimei, bet vyrukas pateko į seminarą apie teigiamus dalykus gyvenime, kuriuos ir pats lengvai gali susikurti, būdamas pozityvus ir dažniau sakydamas „taip“. Ką gi...Nelaimėlis Karlas Allenas vis tiek neturėjo ką prarasti, tai griebėsi kito kraštutinumo – vienerius metus į visus klausimus, prašymus, norus, bet kuriam sutiktajam nusprendė sakyti tik „taip“. Laikui bėgant, pasirodė, kad ir ši pozityvi idėja nėra jau tokia gera. Yra akimirkų gyvenime, kai tikrai nereiktų sakyti „taip“, yra tam tikrų jogos pozų, kurių nesinorėtų daryti, yra tam tikrų situacijų, kuriose „ne“ būtų geriau nei „taip“. Su visu tuo susiduria Karlas Allenas ir iš viso to gimsta juokingiausi vaizdeliai...Juk ir tas nelemtas tiltas – ta pati istorija: tiesiog Karlas norėjo susigrąžinti merginą, o ši pasiūlė jam pirma nušokti nuo tilto. Ką daryt? Teks šokti. Juk „JIS SAKO TAIP!“

Režisierius: PEYTON REED („Išsiskyrimas“)

Aktoriai: JIM CARREY („Briusas Visagalis“, „Aš, kitas aš ir Irena“, „Nuotykiai su Diku ir Džeine“ ir kt.“)