Melo pinklės
Body of Lies (2008)
Žanras: Kriminalinis
Sukurta: Warner Bros.
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2008-11-17
Trukmė: 1h 50 min
Cenzas: zzz_N/A

Filmas nagrinėja tokias temas, kaip tarptautinis terorizmas, slaptoji CŽV tarnybų veikla, skandalinga JAV užsienio politika, karas Irake, teroristų planuojamos provokacijos ir neskelbiami prezidento George‘o W. Busho darbeliai. Ridley Scottas sukūrė dar vieną drąsų filmą apie tamsiąją Amerikos veido pusę.





Irako kare sužeistas žurnalistas tampa CŽV agentu ir imasi pavojingos misijos – susekti ir sunaikinti Al Qaed‘ą lyderį Jordanijoje, kuris, kaip manoma, ruošia teroristinį išpuolį JAV.

CŽV agentas, buvęs žurnalistas, Rodžeris Ferris (DiCaprio) atskleidžia neginčijamus įrodymus, kad Al Qaeda teroristinės organizacijos lyderis veikia Jordanijoje ir ruošia eilinį teroro aktą Jungtinėse Valstijose. Patyręs Centrinės žvalgybos tarnybos agentas, puikiai manipuliuoti žmonėmis mokantis, savimi pasitikintis bei nuolat derybas karščiausiuose taškuose vedantis Edas Hoffmanas (Russell Crowe), patiki Ferrio pateiktais įrodymais ir nutaria buvusį žurnalistą siųsti į Jordaniją su pavojinga misija – naujasis agentas turi užmegzti ryšį ne tik su teroristais, bet ir su Jordanijos žvalgyba. Ir dar nežinia, su kuo dirbti lengviau...Visus Ferrio menkiausius judesius Jordanijoje iš savo namų telefonu reguliuoja Edas.

Ruošiantis ir vykdant užduotį, Ferriui ramybės neduoda abejonės, kiek jis gali pasitikėti savo tariamais sąjungininkais – ne tik Hoffmanu, kurio „stogą“ jis užsitikrino, bet ir išoriškai neįtikėtinai paslaugia Jordanijos slaptąja žvalgyba. Juk Ferris rizikuoja ne tik operacijos baigtimi, bet ir savo gyvybe. Kuo arčiau taikinio, tuo aiškiau Ferris suvokia atsidūręs veidrodžių kambaryje, kai susigaudyti, kas yra priešas, o kas - sąjungininkas, tampa neįmanomai sunku.

„Melo pinklės“ - tai stiprus veiksmo trileris su puikia aktorių komanda, kuriai diriguoja kokybiškus filmus kuriantis Ridley Scottas.

Režisierius: RIDLEY SCOTT („Amerikos gangsteris“, „Geri metai“, „Gladiatorius“, „Hanibalas“

Aktoriai: Leonardo Di Caprio („Kruvinas deimantas“, „Aviatorius“,“Infiltruoti“, „Pagauk, jei gali“, „Niujorko gaujos“, „Titanikas“, „Žmogus su geležine kauke“ ir kt.), Russell Crowe („Gladiatorius“, „Amerikos gangsteris“, „Geri metai“, „Nuostabus protas“, „Įkaitas“ ir kt.)