Nenurodyta
SCAN: Žalieji mėsininkai
SCAN: The Green Butchers (2003)
Žanras: (none)
Sukurta: Danija
Platintojas: Scanorama
Kino teatruose nuo: 2008-11-14
Trukmė: 1h 35 min
Cenzas: Nenurodyta

Tai filmas apie du gana keistus draugus. Svendas turi labai didelių ambicijų, bet ir ne ką mažesnių kompleksų bei baimių. Bjarne yra visai kitoks – jam niekas nerūpi, na, išskyrus jo merginą Astrid. Šie du draugai, bėgdami nuo savo pagiežingo boso Holgerio, patys atidaro mėsinę. Iš pradžių parduotuvei nekaip sekasi, nėra klientų... tačiau netrukus prie parduotuvės nusidriekia eilė: Svendas netyčiom atrado naują patiekalą. Tik ar ilgam užteks mėsos naujajam patiekalui? Nikolajus Lie Kaasas šiame filme suvaidino du vaidmenis – mėsininką Bjarnę ir jo protiškai atsilikusį brolį Eigilį.

Apdovanojimai – „Bodil“ apdovanojimas geriausiam aktoriui; „Robert“ festivalio prizas už geriausią grimą, nominuotas geriausio aktoriaus, geriausio operatoriaus darbo, geriausių kostiumų, geriausio režisieriaus ir scenarijaus kategorijose; Tarptautinio Sočio kino festivalio FIPRESCI prizas.

Režisierius Andersas Thomas Jensenas gimė Danijoje 1972-aisiais, rašė scenarijus įvairiems danų filmams, įskaitant ir žymiuosius „Dogmos“ filmus – „Karalius gyvas“ („The King is Alive“, 2000) ir „Mifunė“ („Mifunes sidste sang“, 1999). Jo trumpametražiai filmai „Ernstas ir šviesa“ (1996), „Vilko gauja“ (1997) ir „Rinkimų naktis“ (1999) buvo nominuoti „Oskarui“, o „Rinkimų naktis“ jį ir laimėjo (jį „Scanorama“ rodė naktinėje programoje „Šiaurės pašvaistė“ 2006-aisiais). Andersas Thomas Jensenas taip pat prodiusuoja trumpametražius filmus.

Filmografija – 1997: „Ernstas ir šviesa“; 1998: „Vilko gauja“; 1999: „Rinkimų naktis“; 2000: „Blyksinčios šviesos“; 2003: „Žalieji mėsininkai“; 2005: „Adomo obuoliai“.

Režisierius ir scenarijaus autorius Anders Thomas Jensen

Operatorius Sebastian Blenkov

Montažas Anders Villadsen

Muzika Jeppe Kaas

Vaidina Nikolaj Lie Kaas, Mads Mikkelsen, Line Kruse, Bodil Jørgensen, Ole Thestrup, Aksel Erhardsen, Lily Weiding, Nicolas Bro