Nerimo dienos
Revolutionary Road (2008)
Žanras: Romantinis
Sukurta: Paramount Pictures
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2009-01-30
Trukmė: 2h 00 min
Cenzas: zzz_N/A

Neišsipildžiusių svajonių, sudaužytų vilčių ir įsivaizduojamos meilės istorija

Eipril ir Frenkas Vyleriai (akt. Kate Winslet ir Leonardo DiCaprio) – jauna šeima, su dviem vaikais gyvenanti Konektikuto priemiestyje. Laikas skaičiuoja šeštąjį XX amžiaus dešimtmetį.

Iš pažiūros ši šeima – kaip ir daugelis aplink – yra užtikrinta dėl savo ir savo vaikų ateities, puikiai jaučiasi viešumoje ir randa laimę už savo namų durų. Tačiau iš tikrųjų nugludintas fasadas slepia nesugebėjimo užauginti ir išauklėti savo vaikų baimę; neužtikrintumą dėl savo gabumų ir todėl nerimą dėl karjeros; nesugebėjimą mylėti ir nuolatinę jausmų vaidybą.

Frenkas dirba neblogai apmokamą, tačiau be galo nuobodų darbą biure, Eipril su dviem vaikais sėdi namuose ir kankinasi dėl to atsisakiusi savo galbūt daug žadėjusios aktorės karjeros. Diena po dienos rutinos pilkuma slegia sutuoktinius, kol galų gale abu nusprendžia kardinaliai keistis ir su vaikais išvažiuoti gyventi už Atlanto – į Prancūziją. Tačiau savęs dar niekam nepavyko apgauti: gyvenamosios vietos ir įpročių pakeitimas Eipril ir Frenkui atneša ne laimę, o nesiliaujančius kivirčus, nepagrįstus kaltinimus, pavydą ir dar didesnį susvetimėjimą.

„Nerimo dienos“ ekranuose vėl sujungia vieną žymiausių kino istorijoje – „Titaniko“ porą: Kate Winslet ir Leonardo DiCaprio. Ši juosta taip pat yra pirmoji, kurioje kartu su Kate Winslet dirba ir jos tikrasis vyras – režisierius Samas Mendesas.

Rež. Samas Mendesas („Amerikietiškos grožybės“, „Desantininkai“, „Kelias į pražūtį“).

Vaidina: Leonardo DiCaprio („Titanikas“, „Infiltruoti“, „Kruvinas deimantas“, „Aviatorius“, „Pagauk jei gali“, „Niujorko gaujos“, „Paplūdimys“, „Krepšininko dienoraštis“, „Marvino kambarys“, „Romeo+Džiuljeta“, „Kas graužia Gilbertą Greipą?“), Kate Winslet („Titanikas“, „Maži vaikai“, „Niekados šalies beieškant“, „Jausmų galia“, „Airis“, „Enigma“, „Kaukolės“, „Deivido Geilo paslaptis“, „Romantika ir cigaretės“), Kathy Bates („Titanikas“, „P.S. Myliu Tave“, „Sklinda gandai“, „Aplink pasaulį per 80 dienų“, „Auksinis kompasas“, „Šarlotės voratinklis“, „Bitės filmas“, „Mizerė“, „Doloresa Kleiborn“, TV serialas „Šešios pėdos po žeme“), Michaelas Shannonas („Pasaulio prekybos centras“, „Blogi vyrukai 2“, „Vanilinis dangus“, „8 Mylia“, „Perl Harboras“, „Vabalas“), Zoe Kazan („Elos slėnyje“, „Lūžis“, „Savadžų šeima“).