Nenurodyta
SCAN: Jauna Lietuva trumpai
SCAN: Young Lithuania in Short (2008)
Žanras: (none)
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Scanorama
Kino teatruose nuo: 2008-11-14
Trukmė: 1h 49 min
Cenzas: Nenurodyta

„Jauna Lietuva trumpai“

ALKIS

Lietuva, Rusija

2008, 10 min.

Režisierė ir scenarijaus autorė Julija Zubavičienė

Operatorius Vilius Mačiulskis

Montažas Kęstutis Gudavičius

Muzika Julius Zubavičius

Vaidina Andrius Kaniava, Ieva Joniškyte, Jaunius Paulauskas

Tai filmas apie meilę ir žmogiškumą.

Julija Zubavičienė šiais metais baigia vaidybinio filmo režisūros studijas Maskvos valstybiniame kinematografijos institute (VGIK).

Filmografija – 2008: „Alkis“.



BJAURUS SAPNAS

Lietuva

2008, 22 min.

Režisierė Dovilė Šarutytė

Operatorius Tomas Vilys

Muzika Vygintas Kisevičius

Vaidina Gintaras Liutkevičius, Aldona Bendoriūtė, Paulius Čižinauskas, Salvijus Trepulis

Toma Savičius ir jo žmona Melanija kiekvieną rytą vos pabudę pasakoja vienas kitam savo sapnus. Vieną tokį rytą vienas Melanijos susapnuotas sapnas pakeičia jų santykius su geru bičiuliu kaimynu Giga.

Dovilė Šarutytė gimė Vilniuje 1986 metais. Mokosi Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje TV ir kino režisūros specialybės ketvirtajame kurse.

Filmografija – 2007: „Žlugtas“, „Auksinė kepurė“; 2008: „VLD-N11“, „Bjaurus sapnas“.



DUONOS VALGYTOJAI

Lietuva

2007, 7 min. 30 s.

Režisierė Gabrielė Baltrušaitytė

Operatorius Vaidas Ramoška

Muzika „Lyla“

Sovietiniame kaime tik viena šeima kartą per metus kepa duoną. Jos valgyti susirenka senieji gyventojai. Kepamos duonos kvapas pažadina Žemę – Žemyną ir ji ateina pasiimti savo dalies. Filmas sukurtas pagal Romualdo Granausko apsakymą.

Gabrielė Baltrušaitytė gimė 1984 metais. 2003-aisiais baigė Kauno dailės gimnaziją, 2007-aisiais – Vilniaus dailės akademiją. Dirba animacijos mokytoja Vilniaus J. Vienožinskio dailės mokykloje.

Filmografija – 2006: „Angelas Vakarų rajone“; 2007: „Duonos valgytojai“.



NEJAUKUS RYTAS

Lietuva, Rusija

2008, 9 min. 30 s.

Režisierė Ramunė Čekuolytė

Operatorius Si Bing

Muzika Ignas Juzokas 

Vaidina Artem Artemyev, Sigita Mostavičiūtė

Rytas po audringos atsitiktinės nakties. Mergina. Vaikinas. Jis vedęs ir turi vaikų, bet ji to nežinojo. Rytinės naujienos baigiasi šūviu ir santykių nutraukimu. 

Ramunė Čekuolytė gimė 1977 metais Vilniuje. 2000 metais baigė Vilniaus dailės akademiją. 2008-aisiais baigė Maskvos valstybinį kinematografijos institutą (VGIK). Dabar studijuoja Aukštuosiuose režisūros ir scenaristų kursuose Maskvoje.

Filmografija – 2002: „Pusryčiai“; 2003: „Mirusi katė“; 2008: „Nejaukus rytas“.



NERUTINA

Lietuva

2007, 15 min.

Režisierė ir scenarijaus autorė Jūratė Samulionytė

Operatorius Audrius Zelenius

Montažas Danielius Buckus

Muzika Titas Petrikis

Vaidina Saulius Čėpla, Elžbieta Latėnaitė

Tai pirmasis Lietuvoje fotofilmas, sudėtas iš daugiau nei 80 tūkstančių kadrų. Filmas „Nerutina“ pelnė „Sidabrinės gervės 2008“ apdovanojimą kaip geriausias Lietuvos trumpametražis metų filmas.

Jūratės Samulionytė gimė 1983 metais Jonavoje. 2007 metais baigė TV ir kino režisūros magistro studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Šiuo metu ieško būdų, kaip pabėgti nuo rutinos.

Filmografija – 2003: „Abade“, „DU.DU“, „Dešimt“, „Kontaktas“; 2004: „Mažieji ritualai“; 2005; „Vieną kartą“, „Everestas“; 2006: „Naš denik“, „Rūtos Staliliūnaitės portretas“; 2008: „Nerutina“.





PAKEISK PLOKŠTELĘ

Lietuva

2005, 19 min.

Režisierė, scenarijaus autorė ir montuotoja Kristina Buožytė

Operatoriai Egidijus Povilaitis, Robertas Zamaris, Robertas Pileckas

Vaidina Aldona Bendoriūtė, Irmantas Bačelis, Kristupas Kavaliauskas, Šarūnas Puidokas

Išvarginta monotoniškos gyvenimo rutinos, jauna moteris atsigauna tiktai savo svajų pasaulyje, kuriose susipina matytų kino filmų fragmentai, retro muzika ir kūniški geiduliai. Užsimiršusi ji nepastebi, kad į savuosius „žaidimus“ nejučia įtraukė du labai skirtingus vyrus, kurie, deja, nenusiteikę tik „žaisti“ ir yra pasiryžę bet kokia kainą iškovoti moters meilę. Likimas eilinį kartą pokštauja.

Kristina Buožytė gimė 1982 metais Klaipėdoje. 2008 metais baigė režisūros magistratūrą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Tais pačiais metais pasirodė jos debiutinis pilno metro filmas „Kolekcionierė“. Vaidybinis filmas pavyko – „Kolekcionierė“ pelnė ne tik žiūrovų simpatijas ir kritikų dėmesį, bet ir apdovanojimą „Sidabrinė gervė 2008“ kaip geriausias metų filmas Lietuvoje.

Filmografija – 2003: „Stop“, „Fatamorgana“, „Skylė“; 2004: „Poema“, „23 palata“; 2005: „Red Cotage“, „Pakeisk plokštelę“; 2006: „Žaidimai“, „Juozas Meškauskas“; 2007: „Kolekcionierė“.



SAVIŽUDIS

Lietuva

2008, 22 min.

Režisierius Mindaugas Sruogius

Operatorius Simonas Glinskis

Vaidina Saulius Bareikis, Aldona Vilutytė, Marius Repšys, Mykolas Dorofėjus, Vainius Sodeika, Jonas Tertelis, Aleksas Martinkus

Filmas apie krizę išgyvenantį vyrą, kurio savižudybės planus pakoreguoja virtinė keistų įvykių. Filmas sukurtas Charles’o Bukowskio to paties pavadinimo novelės motyvais.

Mindaugas Sruogius gimė 1986 metais Klaipėdoje. Nuo 2005 metų mokosi Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje TV ir kino režisūros specialybės.

Filmografija – 2008: „Savižudis“.



TILTAS

Lietuva

2007, 4 min.

Režisierė, scenarijaus autorė, animatorė ir montuotoja Ieva Miškinytė

Muzika Egidija Medekšaitė

Tiltas – tai atkarpa, kupina nuolatinių išbandymų.

Ieva Miškinytė gimė 1981 metais Vilniuje, baigė M.K. Čiurlionio menų gimnaziją, studijavo ir dirbo grafinio dizaino srityje, dar vėliau studijavo animaciją Vilniaus dailės akademijoje, Fotografijos ir medijų katedroje. Diplominis darbas – animacinis filmas „Tiltas“.

Filmografija – 2005: „Maestro“; 2007: „Tiltas“.