Nenurodyta
SCAN: Vabzdžių dresuotojas
SCAN: The Bug Trainer (2008)
Žanras: (none)
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Scanorama
Kino teatruose nuo: 2008-11-14
Trukmė: 0h 53 min
Cenzas: Nenurodyta

„Vabzdžių dresuojas“- tai filmas apie pirmąjį Lietuvos kinematografininką ir lėlinės animacijos kūrėją Vladislavą Starevičių (1882 – 1965). Patrauklios vaizdų kalbos ir intriguojančios dramaturgijos filmas pasakoja apie menininko kūrybos ir gyvenimo kelią pasitelkiant lėlių meilės istorijos siužetinę liniją. Ši juosta turėtų patraukti tiek suaugusio, tiek ir vaiko dėmesį ir yra ypač retas dokumentiniame pasaulyje filmas ŠEIMAI.Filmui suteiktas Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos patronažas.

Scenaristas ir režisierius Donatas Ulvydas (1975, Lietuva) 1999 baigė kino bei televizijos režisūros ir filmų gamybos specialybę Lietuvos Teatro ir muzikos akademijoje. Jis sukūrė daugiau nei 150 reklamų bei 40 muzikos klipų, už kuriuos gavo nemažai nacionalinių apdovanojimų. Jis taip pat sukūrė tokius dokumentinius filmus kaip „Foje filmas 14“ (2000) ir „Europokeris“ (2002).

Režisierius ir scenaristas Linas Augutis (1962, Lietuva) studijavo scenografiją ir video meną Vilniaus dailės akademijoje. 1990-aisiais jis rodė savo trumpametražius filmus įvairiuose festivaliuose, kur susilaukė sėkmės. Jo dokumentinių filmų sąraše yra tokie filmai kaip „Lietuvos konstitucija“ (2002), „Pasiekti žvaigždę“ (2003).

Režisierius Marek Skrobecki (1951, Lenkija) yra lėlių animacijos specialistas. Jis baigė Menų akademiją bei Nacionalinę Lenkijos filmų mokyklą Lodzėje. Jis sukūrė animacinius filmus „D.I.M.“ (1992) bei „Peteris ir Vilkas“ (2007), kurie pelnė apdovanojimus.

Režisierius Linas Augutis, Donatas Ulvydas, Marek Skrobecki, Rasa Miškinyte

Scenarijaus autorius Linas Augutis, Donatas Ulvydas, Jonas Banys

Operatorius Ramūnas Greičius

Vaidina Gediminas Girdvainis

Prodiuserė Rasa Miškinytė (UAB „Filmų era“)

Koprodiuseriai Se-ma-for Film Production, televizijos NHK (Japonija), AVRO (Nyderlandai), YLE (Suomija) ir LRT (Lietuva)

Filmas finansuotas: LR Kultūros ministerijos, LR Kultūros ir sporto rėmimo fondo, MEDIA PLUS programos, Lenkų kino instituto,  ir televizijos; DR -TV (Danija), SVT (Švedija), NRK (Norvegija), TSR (Šveicarija), ETV (Estija).