Nenurodyta
SCAN: Kovotoja
SCAN: Fighter (2008)
Žanras: (none)
Sukurta: Danija
Platintojas: Scanorama
Kino teatruose nuo: 2008-11-14
Trukmė: 1h 37 min
Cenzas: Nenurodyta

Moksleivė Aiča – aistringa kung fu kovotoja. Jos tėvai turkai tikisi, kad ji gerai mokysis ir studijuos universitete mediciną, kaip ir jos brolis Ali. Bet mokykla jos neįkvepia. Nepaklusdama savo šeimai, Aiča slapta pradeda klube profesionaliai treniruotis kung fu. Ten ji sutinką Emilį. Jiedu įsimyli. Bet gyvenimo taisyklės nėra tokios aiškios, kaip kung fu, ir Aiča turi nuspręsti, kas ji ir ko ji nori.

Kung fu kovų scenų choreografu buvo pakviestas žymus šios kovos meno meistras Xian Gao. Būtent jis vaidino garsiame filme „Sėlinantis tigras, tūnantis drakonas“. Filmas „Kovotoja“ dalyvavo Tarptautiniame Berlyno kino festivalyje, buvo demonstruotas Karlovy Varų festivalyje ir daugelyje kitų tarptautinių festivalių.

„Vaizduoti ekstremalias šeimas Danijos televizijoje labai populiaru, bet tai nėra normalu ir manęs nedomina. Ta mergina gerbia savo tėvą, ir tėvas dėl to gerbia jos apsisprendimą“, – sako filmo režisierė Natasha Arthy.

Apdovanojimai – nominuotas „Bodil“ apdovanojimams geriausio filmo, geriausios aktorės ir geriausio antro plano aktoriaus kategorijose.

Režisierė, scenarijaus autorė ir prodiuserė Natasha Arthy (g. 1969) dešimtajame dešimtmetyje kūrė keletą šeimyninių serialų Danijos televizijai. 2000 m. ji debiutavo kine juosta „Stebuklas“. Filme susipina komedijos ir miuziklo elementai. Pagrindinis filmo herojus yra dvylikametis su savo motina ir klasės draugais konfliktuojantis berniukas, į kurio gyvenimą įsiveržia groteskiškas angelas sargas. Antras režisierės filmas – romantinė komedija „Sena, nauja, skolinta ir mėlyna“ (2002), „Scanoramos“ rodyta 2003-aisiais, – buvo sėkmingas režisierės bandymas kurti filmą pagal „Dogmos“ taisykles. Filmas dalyvavo svarbiausiuose kino festivaliuose, pelnė gausybę prizų.

Filmografija – 2000: „Stebuklas“; 2002: „Sena, nauja, skolinta ir mėlyna“; 2007: „Kovotoja“.

Režisierė Natasha Arthy

Scenarijaus autoriai Rasmus Heisterberg, Natasha Arthy, Nikolaj Arcel

Operatorius Sebastian Winterø

Montažas Kasper Leick

Muzika Frithjof Toksvig

Vaidina Semra Turan, Nima Nabipour, Behruz Banissi, Cyron Bjørn Melville