Blogas 2 days in Paris
Blogas 2 days in Paris (2007)
Žanras: Romantinis
Sukurta: Prancūzija
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2008-07-25
Trukmė: 1h 36 min
Cenzas: zzz_N/A

Originalo kalba: anglų, prancūzų

Multi-talentinga prancūzų aktorė Julie Delpy kviečia išpakuoti rudeninę dovaną, kurios ilgai nepamiršite. 2007-ųjų Berlyno tarptautinio kino festivalio programoje "Panorama" debiutavęs filmas jau po pirmojo seanso užsitarnavo žiūrovų simpatijas ir kritikų komplimentus.

Daugelis gero ir jausmingo kino gerbėjų įsidėmėjo šią merginą po dramos "Prieš saulėtekį", kurioje aktotių Ethano Hawke'o ir Julie Delpy suvaidinti personažai atsitiktinai susipažino traukinyje ir nusprendė praleisti vieną romantišką parą Vienoje. Po dvejų metų jie vėl susitiko Paryžiuje, vaikščiojo miesto gatvėmis ir diskutavo pačiomis įvairiausiomis temomis, belaukdami saulėlydžio. Šie režisieriaus Richardo Linklaterio filmai scenarijaus bendraautorius Ethaną Hawke'ą ir Julie Delpy stumtelėjo net iki prestižinės "Oskaro" nominacijos.

2006-siais žavioji prancūzaitė dar kartą sugrįžo į gimtąjį Paryžių, bet dabar ryžosi viską padaryti pati - nuo A iki Z. Ji yra romantinės komedijos režisierė, scenaristė ir pagrindinio vaidmens atlikėja. Taip pat ji atliko montažą, sukūrė muzikinį garso takelį ir įrašė jausmingą dainą. Maža to, antro plano vaidmenims ji įdarbino savo mamą ir tėtį, kurie lyg tyčia įkūnyja flirtuoti mėgstančios merginos tėvus. Tai smagi, tikroviška, ironiška ir smarkiai pavykusi šeimyninė afera!

Niujorke gyvenanti ir dvejus metus draugaujanti porelė intensyviai keliauja po Europą, kad artimiau pažintų save. Prancūzų kilmės fotografė Marion (akt. Julie Delpy) ir amerikietis interjero dizaineris Džekas (akt. Adamas Goldbergas) jau gerą mėnesį praleido įvairiuose miestuose ir stengėsi įpūsti naujo vėjo šiek subliūškusiems santykiams. Priešpaskutinis etapas romantiškoje Venecijoje jauniems įsimylėjeliams nepasisekė taip, kaip jie tikėjosi ir planavo. Dabar jie rieda traukinyje ir draugiškai pykstasi. Iki kelionės pabaigos liko tik 2 dienos, kurias Marion ir Džekas nori skirti Paryžiui.

Prancūzijos sostinė yra merginos gimtasis miestas. Čia gyvena jos tėvai, geriausi draugai ir dešimtys gerbėjų. Marion čia jaučiasi laisva ir saugi. Tačiau įvairiausių baimių apsėstas Džekas sketiškai vertina turistų giduose išliaupsinto Paryžiaus grožybes. Jam visur vaidenasi teroristai ir bombos, todėl jaunuolis iš principo atsisako pirkti bilietą į miesto požemius išraizgiusį metro. Vis didėjančio streso nepalengvina faktas, kad užkietėjęs neurotikas nemoka prancūzų kalbos, išskyrus keletą esminių trumpų frazių.

Keliauninkams nereikia rūpintis viešbučiu, nes sekančioms dvejoms naktims jie įsikuria mažyčiame Marion bute, kuris įrengtas jos tėvų namo antrajame aukšte. Tai reiškia, kad Džekui reikės apturėti ne vieną smagią vakarienę su ironiškai nusiteikusiu ekscentriškuoju anarchistu Ženo (akt. Albertas Delpy) ir pernelyg dramatiškai kiekvieną smulkmeną vertinančia, bet įtartinai rūpestinga Ana (akt. Marie Pillet), kurie, kaip jūs jau supratote, visiškai nekalba angliškai. Maža to, jiems visiškai nepatinka amerikiečiai. Upsss!

Džekas puikiai suvokia situacijos sudėtingumą ir iš visų jėgų stengiasi pažaboti susierzinimą. Tačiau romantiškas užtaisas dar sparčiau pradeda garuoti, kad Marion atsitiktinai susitinka su buvusiuoju meilužiu Manu (akt. Alexas Nahonas) ir pradeda smagiai flirtuoti su dar keliais draugužiais. Adamą užvaldo nenumaldomas pavydas ir paranoja. Jis įtaria, kad vakarėlyje pas Marion seserį sutiktas Mathieu (akt. Adanas Jodorowsky) siuntinėja mylimajai erotinio pobūdžio sms žinutes. Be to jis niekaip negali įprasti prie tų švelniai tariant keistų vakarienių, kai prie stalo susėdę prancūzai išsamiai aptarinėja savo seksualinius santykius. Papildomų problemų padaugėja, kai neurotiškasis amerikietis suabejoja prancūziškų sargių patikimumu, kurie jam atrodo pernelyg maži.

Pavydusis Adamas paniškai bijo mylėtis, o atsipalaidavusi Marion kaip tik yra įsitikinusi, kad geras seksas sudėlios visus taškus ir išspręs nenumatytas problemas.

Pagal amerikiečių režisieriaus Woody Alleno pamėgtas formules sukurta stilinga ir aštri romantinė komedija nepaliks nė vieno abejingo. Netikite? Įsitikinkite jau nuo sausio 11 d.

Režisierius: Julie Delpy

Scenarijaus autorius: Julie Delpy

Prodiuseriai: Christophe Mazodier

Muzika: Julie Delpy

Vaidina: Julie Delpy; Adam Goldberg