N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Gundanti klasta
Deception (2008)
Žanras: Veiksmo drama
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2008-07-11
Trukmė: 1h 48 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Darboholikas buhalteris Džonatanas Makveris (akt. Ewanas McGregoras) yra taip atsidavęs savo darbui, kad beveik neturi laisvalaikio. Jis nuolat pasilieka veiklos net iki vėlyvo vakaro, kai grįžta namo kelioms valandoms miego. Vyrukas gyvena vienas ir jaučiasi pernelyg drovus, kad galėtų užkalbinti jam patinkančią merginą. Juolab romantiškiems pasimatymams net savaitgaliais nelieka laiko.

Vieną vėlyvą vakarą Džonatanui atliekant auditą garsioje teisininkų firmoje, prie jo netikėtai prieina advokatas Vajetas Bosas (akt. Hugh Jackmanas). Po trumpo pokalbio charizmatiškas nepažįstamasis suformuluoja intriguojantį pasiūlymą, kuris padaro didelį įspūdį Džonatanui. Netrukus vyrai tampa gerais draugais, pradeda žaisti tenisą, lankytis prabangių drabužių parduotuvėse, kol galiausiai Vajetas pristato anoniminį sekso klubą.

Jis veikia nelegaliai ir labai paprastai. Neaiškių šaltinių dosniai finanansuojamoje organizacijoje kaupiamas vyrų ir moterų telefonų sąrašas. Kai tik kažkas užsimano vienos nakties nuotykio arba greito sekso po sunkios darbo dienos, tai tereikia tik išsirinkti labiausiai pageidaujamą partnerę, paskambinti konkrečiu numeriu ir ištarti tik penkis žodžius - ar tu šiandien esi laisva?

Šiame išskirtiniame sąraše paminėti žinomi visuomenės veikėjai, pasiturintys verslininkai, garsūs politikai, populiarūs žurnalų veidai, kurie trokšta intymumo be jokių įsipareigojimų, nepageidaujamos painiavos ir kaltinimų perkant seksualines paslaugas.

Džonatanas pamėgina vieną kartą ir užsikabina ant anoniminio sekso kabliuko. Jis pagauna save karštų aistrų sukūryje beveik kiekvieną naktį. Bet maloni pramoga netrukus tampa ne tokia jau linksma, kai drovusis buhalteris pažeidžia esminę taisyklę ir įsimyli elitiniam Niujorko sekso klubui priklausančią žaviąją merginą, kuri slepia savo tikrąjį vardą ir paslaptingai prisistato slapyvardžiu S (akt. Michelle Williams).

Anksčiau jis dirbo 18 valandų per parą ir neturėjo laiko asmeniniam gyvenimui, todėl dabar nenori išleisti likimo dovanos iš rankų ir savanoriškai įsivelia tamsiąją sekso klubo veiklą. Beprotiškų jausmų kūną parduodančiai gražuolei vedamas Džonatanas patenka į nepavydėtiną situaciją, kokios negalėjo įsivaizduoti net pačiame košmariškiausiame sapne. Išdavystė, klasta, apgaulė, vagystė, pagrobimas ir žmogžudystė.

Čia vėl atsiranda Vajetas, kuris geranoriškai pasiūlo pagalbą išsipainioti iš įtarimų voratinklio, jeigu Džonatanas sutiks atlikti tam tikrą delikačią paslaugą. Lyg tyčia, Niujorko gatvėse policijos pareigūnai suranda kelis maišus su nužudytų žmonių kūnais ir greitai nustato, kad šie kruvini nusikaltimai yra susiję.

Stilingais reklaminiais klipais išgarsėjęs režisierius Marcelis Langeneggeris debiutiniame filme susirinko įspūdingą aktorių komandą, kurioje išsiskiria pavojingą žaidimą lošiantys škotas Ewanas McGregoras ir australas Hugh Jackmanas. Aštraus siužeto trileryje svarbiu personažu tampa nakties tamsos apgaubtas Manhetenas, kurį ypač gražiai nufilmavo ir savotiška pavojaus atmosferą sukūrė profesionalo operatoriaus Dante Spinotti ("Karštis", "Los Andželas slaptai", "Greitas ir negyvas", "Raudonasis drakonas", "Iksmenai 3") kamera.