N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda
Hankokas
Hancock (2008)
Žanras: Futuristinis veiksmo trileris
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2008-07-04
Trukmė: 1h 32 min
Cenzas: N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda

Šiandien jis ateis! Neeilinės prigimties superherojus Džonas Hankokas yra nelaimingas vienišius, ištvirkęs sekso maniakas ir konfliktiško charakterio alkoholikas, kuriam patinka gelbėti žmones ir būti dėmesio centre. Tik štai kiekviena gelbėjimo operacija atneša dar didesnių ir nenumatytų nuostolių eiliniams piliečiams. Jis vaikšto/skraido nesiskutęs, prausiasi tik per pačias svarbiausias šventes (jų beveik nebūna), miega kur papuola, piktnaudžiauja stipriais gėrimais ir nekvaršina sau galvos dėl piktų replikų. Hankokui visai nesvarbu, ką apie jį galvoja kiti.

Filmo scenarijus jau trejus metus keliavo iš vienos Holivudo studijos į kitą. Visi jį gyrė ir žavėjosi, bet niekaip nesugalvojo, kaip iš originalios rašliavos išspausti pinigą. Jaunojo talento Victoro Ngo veikalą mėgino koreguoti patyręs scenarijų ekspertas Akiva Goldsmanas ("Nuostabus protas", "Da Vinčio kodas"), o apie galimybę režisuoti rimtai svarstė tokie pasaulinio kino grandai kaip Michaelas Mannas, Jonathanas Mostow ir Gabrielle Muccino (jis vadovavo Willui Smithui dramoje "Ieškantys laimės"), kol galiausiai į kėdę buvo pasodintas su politine veiksmo drama "Karalystė" puikiai užsirekomendavęs Peteris Bergas.

Šiuolaikiniame kine jau sunku įsivaizduoti bent vieną vasaros sezoną be Willo Smitho ("Nepriklausomybės diena", "Vyrai juodais drabužiais", "Aš - robotas", "Blogi vyrukai"), kuris galingai atidaro kiekvieną filmą ir Holivude turi grėsmingą pravardę Ponas Liepa (Mr. July). Todėl niekas nebenori pirmąjį liepos savaitgalį jam painiotis po kojomis. Visi prodiuseriai žino išankstinę diagnozę - Hankokas ateis ir išsineš kelis šimtus milijonų. Pats Willas Smithas yra tvirtai įsitikinęs, kad "Hankokas" bus pats sėkmingiausias ir pelningiausias jo filmas, kurio nepajėgs sustabdyti jokios jėgos. Jeigu aktoriaus pranašystė pasitvirtins, tai Lietuvoje fantastinė veiksmo komedija turėtų driokstelti apie 450 tūkst. Lt pajamas ir pagerinti filmo "Aš esu legenda" fantastinius lankomumo rekordus.

O juk dar nereikėtų pamiršti JAV pilietybę gavusios Pietų Afrikos gražuolės Charlize Theron, kuri taip pat užsiaugino gausų gerbėjų būrį. Seksualioji "Oskaro" premijos laureatė vaidina marketingo eksperto žmoną, kurią netyčia nusižiūri ir įsimyli sarkastiškasis Hankokas. Tiesa, prieš tai jis didvyriškai išgelbėja gyvybę tam pačiam PR specialistui, kuris atsidėkodamas pasisiūlo superherojui pataisyti jo subjurusią reputaciją visuomenės akyse ir sukurti visiškai naują įvaizdį.

"Hankokas" neturi užnugaryje jokio populiaraus komikso ir nesulauks jam prilygti galinčio priešo. Jis pats yra gerietis ir niekšas viename asmenyje. Kaip ir Žmogus-voras, Supermenas ar Betmenas, jis pasižymi antžemiška galia, bet ne visuomet žino, kaip teisingai panaudoti didingą jėgą, o gelbėti žmonių dažniausiai išsiruošę apsvaigęs arba neišsiblaivęs po vakarykščio. Kaip ir dera neįpareigojančiam vasariškam pramoginiam hitui, režisieriaus Peterio Bergo filmo meniu tikrai rasite populiarių aktorių komandą, brangiai kainuojančių specialiųjų efektų, romantišką meilės trikampį, pasiutusiai juokingos komedijos ir daug daug kvapą gniaužiančio veiksmo. Ar jūs pasiruošę? Hankokas jau ateina...