Ieškomas
Wanted (2008)
Žanras: Veiksmo trileris
Sukurta: Universal Pictures
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2008-06-27
Trukmė: 1h 50 min
Cenzas: zzz_N/A

Pasirink savo likimą...

Populiaraus Mark Millar grafinio romano ekranizacija, kurią pristato taip pat ne mažiau populiarus ir sėkmingas režisierius Timur Bekmambetov. "Ieškomas" - tai istorija apie apatiško žmogaus, kuris yra visiškas "niekas", transformaciją į neprilygstamą teisingumo vykdytoją. Taigi, 2008 - aisiais pasaulis sutiks naujos kartos didvyrį: Veslį Gibsoną.

25 - erių Veslis (vaid. akt. James McAvoy) - labiausiai nepatenkintas, nusivylęs jaunuolis, kokį tik žinojo pasaulis. Viršininkas kas valandą jį išbara, mergina nuolatos ignoruoja... Visi buvo įsitikinę, kad šis tinginys niekada nieko nepasieks. Viskas, ką jam beliko daryti, tai nebent tik stumti dienas ir sunykti lėtoje, tiksinčioje rutinoje... Kol jis nesutiko moters, pramintos Lape (vaid. Akt. Angelina Jolie). Po to, kai nužudomas atsiskyrėlis Veslio tėvas, pavojinga ir seksuali Lapė įtraukia jį į Broliją - paslaptingą organizaciją - kurioje Veslis atskleisdamas savo nepažintas, nepanaudotas galias mokysis atkeršyti už tėvo mirtį. Kol Lapė moko jį fenomenalaus judrumo ir refleksų tobulinimo, vaikinas susipažįsta su Brolijos gyvenimu ir perpranta jų moto: atlikite mirtinus likimo skirtus nurodymus.

Bendraujant su nedorai talentingais mokytojais - taip pat ir paslaptinguoju Brolijos lyderiu Slounu (vaid. akt. Morgan Freeman), Vesliui pradeda patikti visos tos galios, kurių jis kada nors galėjo norėti. Tačiau pamažu jis supranta, kad jo pavojingi bendrininkai yra kai kas daugiau, nei galima pamanyti iš pirmo žvilgsnio. Blaškydamasis tarp naujai atrasto heroizmo ir keršto troškimo, Veslis suvokia tai, ko niekas niekada negali jo išmokyti: jis pats privalo valdyti savo likimą.