N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Svynis Todas: demoniškas Flyto gatvės kirpėjas
Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)
Žanras: Kriminalinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2008-02-29
Trukmė: 1h 50 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Aktorė H.B. Carter - J. Deppo antrininkė



Šokiruojančios siaubo istorijos „Svynis Todas: demoniškas Flyto gatvės kirpėjas“ aktorė Helena Bonham Carter įsitikinusi, kad režisierius Timas Burtonas ją įsimylėjo vien dėl to, kad ji yra labai panaši į Johnny Deppą. Šis aktorius jau daug metų yra artimiausias režisieriaus bičiulis. „Abu kaktoje nešiojame vienodą raukšlę ir, pasak Timo, abu turime daug panašumų. Filmuodamiesi mes abu smarkiai maskuojamės, ir nepakenčiame į save žiūrėti ekrane“,- pasakojo H.B. Carter. „Abu esame baltaodžiai didelėmis akimis. Timas mano, kad mes puikiai tiktume vaidinti nebyliajame kine. O aš manau, kad jis nori mane matyti nebyliame filme, nes per daug kalbu“, - juokavo „Svynio Todo“ žvaigždė.

Neįtikėtiną aktorių komandą – Johnny Deppą, Heleną Bonham Carter ir Sachą Baroną Coheną, nuo vasario 29 d. išvysime trims „Oskarams“ nominuotame ir dviem „Auksiniais gaubliais“ apdovanotame siaubo miuzikle „Svynis Todas: demoniškas Flyto gatvės kirpėjas“. Svynio Todo vaidmuo šiame filme nepanašus nė į vieną anksčiau suvaidintą aktoriaus J. Deppo herojų. Jis ir Helena Bonham Cater be jokių dublerių sudainavo visas jiems parašytas arijas, nors jie to niekuomet nedarė ir neturėjo muzikinio pasiruošimo. Režisierius Timas Burtonas eilinį kartą stebina nerealia vaizduote ir siūlo žiūrovams siurrealios siaubo operos seansą, kuriame herojai sieloje susikaupusias emocijas mėgsta reikšti dainomis.

Ypatingas ir išskirtinis vieno iš išradingiausių šiuolaikinio kino režisieriaus Timo Burtono intriguojantis „Oskaru“ apdovanotas filmas pasakoja apie kirpėją Svynį Todą, kuris norėdamas atkeršyti, meistriškai žudo savo kirpyklos klientus, o panelė Lovett, čia pat įkūrusi kepyklėlę, padeda paslėpti jo skerdynių pėdsakus, kepdama pyragaičius iš žmogienos ir juos parduodama nieko nenutuokiantiems miestiečiams.