Mes valdome naktį
We Own the Night (2007)
Žanras: Kriminalinė drama
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2008-03-07
Trukmė: 1h 57 min
Cenzas: zzz_N/A

Mes valdome naktį" ("We own the night") - devintajame dešimtmetyje buvo Niujorko policijos šūkis. Po naktinį miestą važinėdavo policijos automobiliai, pasipuošę tokiais užrašais. Tai buvo lyg pažadas piliečiams, kad naktimis siautėjantys narkotikų prekeiviai greitai bus sutramdyti...

Bobis Grynas (akt. Joaquin Phoenix) vadovauja klestinčiam naktiniam klubui Brukline. Jis pažįsta visus klubo lankytojus, visada randa laiko tarti kelis žodelius tai vienam, tai kitam. Klubo lankytojai mėgsta jį už tai, o jam malonus toks populiarumas, suteikiamas jo užimamų pareigų.

Tačiau naktinio klubo savininkas ne Bobis, o rusų emigrantas Maratas Bujajevas (akt. Moni Moshonov). Jis visada maloniai šypsosi, tačiau liežuviai plaka, jog už tos šypsenos slepiasi nešvarus narkotikų biznis. Jo sūnėnas Vadimas (akt. Alex Veadov) dirba Maratui kaip gatvės prekeivis, tik narkotikus jis platina ne gatvėje, o naktiniame klube.

Bobis užsimerkia prieš juodus Vadimo darbelius. Jam nieko kito nelieka - Maratas klubo savininkas. Tačiau tai dar ne viskas. Bobio padėtį komplikuoja jo giminystės ryšiai. Jo tėvas Bartas Gruzinskis (akt. Robert Duvall) ir brolis Džozefas (akt. Mark Wahlberg) - policijos pareigūnai. Jei Maratas sužinotų apie tai, Bobio lauktų rimti nemalonumai. Kad nuslėptų nuo Marato giminystės ryšius, jis net pasikeitė vardą - Bobis Grynas nėra tikrasis jo vardas.

Tačiau, kad ir kaip Bobis stengėsi išsukti uodegą, lemtingoji diena atėjo. Vadimas nusprendžia, kad Bobiui pakaks vaidinti aklą vištą, ir primygtinai "paprašo" sudalyvauti sandoryje. Lyg tyčia, tą pačią dieną policijos nuovadoje, kuriai vadovauja Bartas Gruzinskis, suplanuotas reidas į Bobio vadovaujamą klubą. Tėvas su broliu atsiranda kitoje barikadų pusėje. Tokia akistata Bobiui ne tik nemaloni, bet ir pavojinga.

Bobis atsiduria situacijoje, iš kurios išlipti sausam neįmanoma. Jei jis išduos Maratą - jo laukia galas, jei šeimą - be sąžinės priekaištų greičiausiai dar ir grotos. Tačiau Bartas ir Džozefas pasiūlo jam kiek kitokią išeitį: dirbti teisėtvarkai priedangoje. "Mes tave pridengsim." - pažada jie Bobiui.

Atrodo, viskas puikiai apgalvota. Tačiau kas pridengs Barto ir Džozefo Gruzinskių užnugarį?

"Mes valdome naktį" - puikus filmas visiems gero kriminalinio trilerio gerbėjams. Nepriekaištinga tokių aktorių kaip Choakinas Feniksas ("Gladiatorius", "Bafalo kariai") ir Robertas Diuvalis ("Dingti per 60 sekundžių", "Krikštatėvis") suteiks jums dvi valandas malonumo kino salėje..