Nereikalingi žmonės
Nereikalingi žmonės (2008)
Žanras: Drama
Sukurta: ART&A, ARTETA, Lietuvos kino studija
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2008-01-11
Trukmė: 1h 36 min
Cenzas: zzz_N/A

Jei negali pakeisti praeities, pakeisk ateitį

Skurdo vedama, į Airiją emigruoja jauna moteris Valda (akt. Valda Bičkutė). Ji tikisi, kad uždirbti pinigai jai leis susigrąžinti sūnų iš vaikų namų. Tuo metu Lietuvoje berniukas yra įvaikinamas.

Valdos fantazijas kaip tikrovę priima Laima (akt. Daiva Tamošiūnaitė-Budrė), ieškanti bet kokios galimybės šantažuoti Paulių įvaikinusią Norą (akt. Dalia Michelevičiūtė). Nora, ilgus metus kantriai gyvenusi vyro šešėlyje, išsivaduoja iš tos priespaudos ir įgyvendina seną svajonę – įsivaikina berniuką. Kasdien tvirtėjanti ir stiprėjanti Nora kelia pavojų intrigantės Laimos karjerai. Nelengvai užgimstančiai Pauliaus laimei iškyla rimtas pavojus.

Ribos tarp sveiko ir nesveiko proto išsitrina, protas vienodai tarnauja kaip geriems, taip blogiems ketinimams ir vaiką išgelbėti gali tik mylinti širdis. Intriguojančiam siužetui įgaunant pagreitį aiškėja, kad viskas nėra taip, kaip atrodė iš pirmo žvilgsnio: filmo herojų likimai mistiškai susipynę, o raktas į tiesą slypi vienoje tragiškoje praeities akimirkoje. Airijoje tarnaujančio Kunigo (akt. Andrius Mamontovas) rūpestis ir dėmesingumas užpildo žmogiškumo, šilumos išsiilgusią Valdos širdį ir padeda Valdai išsižadėti griaunančių iliuzijų.

Rež. MĀRIS MARTINSONS

Scenarijaus autoriai: MĀRIS MARTINSONS, RAIMONDAS PAŠKEVIČIUS

Kompozitorius: Andrius Mamontovas

Vaidina: Valda Bičkutė, Andrius Mamontovas, Dalia Michelevičiūtė, Kostas Smoriginas, Daiva Tamošiūnaitė-Budrė, Vytautas Rumšas, Dalija Brenciūtė, Arvydas Dapšys, Šarūnas Puidokas, Annie Jennings-Taučienė ir kiti.