N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda
Drakonų karai
Dragon wars (2007)
Žanras: Fantastinis veiksmo filmas
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2008-01-11
Trukmė: 1h 47 min
Cenzas: N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda

Pietų Korėjos aktorius ir režisierius Shim Hyung-rae užsimojo sugriauti, sutrypti ir sumaitoti Los Andželą. Masyviai ir efektingai atakai turtingi įvairių šalių finansininkai atseikėjo mažiausiai 70 mln. JAV dolerių. Paruošiamuosius užpuolimo darbus atliko internacionalinė teroristinė organizacija, kurioje susivienyjo JAV aktoriai, lenkų kilmės operatorius Hubertas Taczanowski ir Pietų Korėjos kompiuterinės animacijos genijai. Kruopščiai suplanuotos klastingos operacijos įgyvendinimui buvo pasirinkta ypač galinga ir Amerikos gyventojams dar nematyta jėga - milžiniško dydžio šliaužikai, gigantiškos gyvatės ir ugnį spjaudantys drakonai.

Fantastinis veiksmo ir katastrofų trileris susipina su korėjietiško folkloro elementais, kuriuos komplikuoto scenarijaus autoriai mėgina pritaikyti vakarietiškai kultūrai. Korėjietiška legenda byloja apie dvi sutvėrimų rūšis - geruosius Imoogi ir bloguosius Imoogi, kurie amžinai kariauja tarpusavyje ir siekia tapti drakonais. Šios transformacijos finalizavimui būtinai reikia surasti specialiu drakonišku simboliu paženklintą mergaitę, kuri atsiranda šiuolaikiniame pasaulyje tik kas 500 metų. Kiekviena tokia viešnia turi savo asmeninį sargybinį jaunuolį, kuris privalo rūpintis, kad mergaitė atitektų į teisingajam Imoogi.

Brangiausio visų laikų korėjietiško kino kūrinio statusas turintis filmas po ilgos pertraukos atgaivins monstrų kino žanrą, kurį Holivudo studijos jau naudojo XX amžiaus pabaigos, kai mėgino suorganizuoti mūsų pažintį su japonų kultūros gigantu Godžira ir iš nerealių pasakų nužengusiais drakonais, kuriuos didvyriškai mėgino įveikti Matthew McConaughey ir Christianas Bale'as. Net 6 metus užtrukęs kūrybinis procesas daugiausiai laiko vyko užslaptintose specialiųjų efektų studijose, kol 160 profesionalių amatininkų komanda sugebėjo prakalbinti savo galinguosius kompiuterius. Kai jiems pavyko išrasti novatorišką technologiją, tai Shim Hyung-rae išvyko į Los Andželą filmuoti scenarijuje suplanuotas ekstravagantiškas veiksmo scenas, kuriose dalyvavo sunkioji artilerija - policijos automobiliai, tankai, lėktuvai ir malūnsparniai.

Pirmieji drakoniškųjų transformacijų žiūrovai aukštais balais įvertino efektingas ir kokybiškas animacinių sutvėrimų dvikovas su transporto priemonėmis ir ginkluotais žmonėmis, kurios kiekvieną vyriškos giminės atstovą turėtų bent trumpam sugrąžinti į fantazijomis papuoštą vaikystę.

Režisierius: Hyung-rae Shim

Scenarijaus autorius: Hyung-rae Shim

Vaidina: Jason Behr, Amanda Brooks, Robert Forster, Aimee Garcia, Craig Robinson