N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda
Kodas: lobiai. Paslapčių knyga
National Treasure: Book of Secrets (2007)
Žanras: Nuotykių
Sukurta: JAV
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2007-12-21
Trukmė: 2h 02 min
Cenzas: N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda

Pavojinga kelionė iki vienos labiausiai saugomų pasaulio paslapčių

Praėjus trejiems metams, lobių ieškotojas Bendžaminas Fraklinas Geitsas (akt. Nicolas Cage'as) vėl sugrįžta į didžiuosius ekranus. Šįkart jis stengiasi atskleisti paslaptis, gaubiančias JAV prezidento Abraomo Linkolno nužudymą. Ieškoti to, kas slypi po visiems žinoma tiesa, Bendžaminą paskatina 18 dingusiais laikytų puslapių iš prezidento žudiko Džono Vilkeso Būto dienoraščio. Kai šie puslapiai patenka lobių ieškotojui į rankas, prasideda tikrieji nuotykiai!

Tiesa, atskleisti paslaptis Bendžaminas nori ne tik vedamas aistros, bet ir asmeniškų motyvų. Iš dingusiais laikytų žudiko užrašų paaiškėja, kad prie prezidento nužudymo kažkaip gali būti prisidėjęs ir Bendžamino proproprosenelis. Trokšdamas įrodyti savo protėvio nekaltumą, lobių ieškotojas ima sekti dingusio dienoraščio pėdsakais, nuvedančiais jį iš Paryžiaus į Londoną ir Ameriką. Ši kelionė Bendžaminui ir jo komandai atskleis ne tik pribloškiančius atradimus, padovanos pavojingus nuotykius, bet ir atves prie vienos labiausiai saugomų pasaulio paslapčių.

Tęsinį apie Bendžaminą Geitsą kūrė beveik ta pati komanda, dirbusi kuriant pirmąjį filmą. Pagrindinius vaidmenis sutiko atlikti ir ta pati aktorių grupė, prie kurios prisijungė dar du savo amato meistrai: Helen Mirren ir Edas Harrisas.

Rež. Jonas Turteltaubas ("Kodas: lobiai", "Vaikis", "Instinktas", "Kol tu miegojai")

Vaidina: Nicolas Cage'as ("Kodas: lobiai", "Pranašas", "Pasaulio prekybos centras", "Karo dievas", "Dviveidis", "Adaptacija", "Kapitono Korelio mandolina", "Bėgant nuo mirties", "Dingti per 60 sekundžių"), Diane Kruger ("Kodas: lobiai", "Kopijuojant Bethoveną", "Troja", "Laimingų šventų Kalėdų", "Frenkis", "Mišelis Valjanas"), Jonas Voightas ("Kodas: lobiai", "Mandžiūrijos kandidatas", "Kapų plėšikė Lara Kroft", "Zūlanderis", "Pearl Harboras", "Valstybės priešas"), Helen Mirren ("Karalienė", "Gosfordo parkas", "Kalendoriaus merginos", "Karaliaus Jurgio beprotybė", "Egipto princas"), Harvey'is Keitelis ("Kodas: lobiai", "Būk kietas", "Nuo sutemų iki aušros", "Šėtoniškasis Nikis", "Raudonasis drakonas", "Policininkų žemė", "Bulvarinis skaitalas"), Edas Harrisas ("Nuostabus protas", "Smurto istorija", "Trumano šou", "Priešas už vartų", "Uola", "Appolo 13", "Kopijuojant Bethoveną")