Įvairaus amžiaus žiūrovams
Ant bangos (LT)
Surf's Up (LT) (2007)
Žanras: Animacinė nuotykių komedija
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2007-10-19
Trukmė: 1h 25 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams

Dubliuota lietuviškai!

Praėjusią žiemą talentingieji pingvinai šoko ir dainavo, o šį rudenį jau įsitaisys ant banglenčių ir skries per bangas. Ar gi Jūs dar nežinojote, kas yra banglenčių sporto pradininkais ir išradėjais?

17-metis pingvinas Kodis Maverikas pavargo dirbti šviežios žuvies pakuotoju, o dar labiau nuotaiką gadina nesibaigiantys vyresniojo brolio Gleno ir mamos Ednos priekaištai. Jis karštligiškai nori tapti profesionaliu banglentininku ir svajoja apie įspūdingą karjerą. Kodis dievina aukščiausias bangas nugalėjusį meistrą Dididįjį Z, bet paslapčia trokšta būti dar geresnis.

Geros naujienos į Šiverpūlo miestelį atskrieja kartu su banglenčių sporto skautu Maiku Abromovičiumi, kuris Antarktidoje ieško dar neatskleistų talentų. Tačiau desperatiški bandymai pademonstruoti savo tikruosius sugebėjimus Kodžiui baigiasi nesėkme ir jis linkęs dėl to apkaltinti jūrą, kurioje tik retais atvejais pasitaiko didesnių bangų.

Užsispyręs svajotojas nesiruošia taip lengvai pasiduoti ir ketina sudalyvauti kiekvienais metais organizuojamame turnyre neprilygstamojo čempiono Didžiojo Z prisiminimui. Pasitikėjimo savo kukliomis jėgomis nestokojantis Kodis iškeliauja į Pen Gu salą ir dar pasikviečia dokumentalistų grupelę, kad fiksuotų jo kiekvieną žingsnį kelyje į svarbiausią gyvenimo pergalę. Drąsuoliui tiesiog būtina nugalėti, kad įrodytų savo vertę ir užčiauptų pavydžiuosius giminaičius.

Kodžio nebaugina perspektyva bangų sukūryje susigrumti su stipriais konkurentais, tokiais kaip linksmai pasiutęs viščiukas Džo ir egoistiškai nusiteikęs karališkas pingvinas Tankas. Šis pasipūtėlis jau triumfavo prestižinėse varžybose 9 kartus iš eilės ir nespėja valyti dulkių nuo tviskančių trofėjų, bet ruošiasi pakelti pergalės šampano taurę jubiliejinį dešimtą kartą.

Tanko karjera prasidėjo nuo magiškai pagerinto rekordo, kai nukarūnuotasis legendinis čempionas Didysis Z panėrė po siaubingai masyvia banga ir daugiau niekuomet nepasirodė viešumoje. Dingusio be žinios profesionalo vadybininkas bebras Redžis Belafonte tik labai trumpai pergyveno dėl skaudžios netekties, kurią sėkmingai pavertė aukso kasykla. Dabar apsukrusis verslininkas kala krūvą šlamančių dolerių iš Tanko pergalių ir prisiminimo atributiką perkančių Didžiojo Z fanų, bet atkreipia dėmesį į solidų 17-mečio Kodžio potencialą.

Patyręs manipuliatorius naujausią atradimą tikisi taip pat paversti pinigais, todėl pradeda globoti perspektyvųjį pingviną. Bet šis jau pirmojoje dvikovoje su negailestinguoju Tanku šiek tiek pervertina savo jėgas. Gerai, kad

lemtingą akimirką reikiamoje vietoje atsiranda žavioji gelbėtoja Lani Aliikai, kuri nugabena rimtai susižeidusį Kodį į atsiskyrusio nuo visuomenės dėdės namus Havajų džiunglėse.

Sparčiai jėgas atgaunantis jaunasis pingvinas netrukus įsitikina, kad Profo pravarde prisistatantis senolis yra ne kas kitas, o jo kumyras Didysis Z. Tačiau buvęs rekordininkas ir gigantiškų bangų užkariautojas trokšta tik ramybės ir nenori turėti nieko bendro su pavojinguoju sportu. Bet Kodžio užsispyrimas ir aistra nenumaldomai sušildo legendinio čempiono širdį. Jis ryžtasi atskleisti visas banglenčių sporto paslaptis, paruošti stipriems psichologiniams išbandymams ir atkreipti dėmesį į svarbiausius dalykus gyvenime.

Sveiki atvykę į Pingvinų banglenčių sporto pasaulio čempionatą, kuris garsėja milžiniška konkurencija, nenuspėjama eiga, įtemptomis dvikovomis, neįtikėtinais dalyvių akrobatiniais piruetais ir pavojingomis grumtynėmis su bangomis.

Geriausių Lietuvos aktorių balsais šnekanti stilinga ir energinga animacinė komedija žvarbų lietuvišką rudenį sušildys skaisčia Havajų saule.

Gal kažkam reikia banglentės?

Režisierius: Ash Brannon, Chris Buck

Scenarijaus autorius: Lisa Addario, Christian Darren

Vaidina: Vytautas Šapranauskas, Dainius Kazlauskas, Karina Krysko, Marius Jampolskis, Linas Kunigėlis, Giedrius Arbačiauskas, Olegas Ditkovskis, Jolanta Dapkūnaitė, Džiugas Siaurusaitis, Arvydas Dapšys.