N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
30 nakties dienų
30 days of night (2007)
Žanras: Siaubo trileris
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2007-11-16
Trukmė: 1h 55 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Režisierius: David Slade

Scenarijaus autorius: Steve Niles

Prodiuseriai: Sam Raimi

Muzika: Brian Reitzell

Vaidina: Josh Hartnett; Ben Foster; Melissa George;

Kiekvienų metų žiemą Aliaskos regiono miestelį Barovą apgaubia aklina tamsa. Vieną vakarą saulė nusileidžia už apledėjusio horizonto ir nepakyla net 30 dienų iš eilės.

Šis žvarbus ir bauginantis laikotarpis nekelia didelio džiaugsmo vietiniams gyventojams. Dauguma iš jų ryžtasi keliauti į pietus, nes amžina naktis sukelia nesklandumų ir provokuoja nesantaiką.

Tačiau šią žiemą situaciją ramiame ir ištuštėjusiame Barove pasikeičia iš esmės, kai į miestelį užklysta paslaptingas įtartinų žmonių būrys. Nepažįstami ir niekuomet nematyti keistuoliai yra šviežios žmogienos kraujo ištroškę vampyrai. Jie tikisi pasinaudoti nesibaigiančia tamsa ir sumedžioti namuose likusius gyventojus.

Barovo gatves užvaldo baimė, nes nekviesti svečiai nesiruošia ilgai laukti gardaus kąsnio. Vienintelę realesnę viltį išsigelbėti nuo tragiškos lemties pasiūlo drąsusis miestelio šerifas Ebenas (akt. Joshas Hartnettas). Jo santykiai su žmona policininke Stela (akt. Melissa George) jau senokai atšalo žemiau nulinės temperatūros, bet buvę įsimylėjeliai suvienyja jėgas mūšiui prieš tobulą blogį.

Per kelias sekančias dienas Ebenas ir Stela privalės priimti daug sunkių ir kompromisinių sprendimų. Asmeninęs ambicijas pažaboję lyderiai išmąsto gudrų kovos planą, kurį bus nelengva įgyvendinti sniego ir šalčio spąstų apgultyje. Kita vertus, jie neturi ką prarasti ir privalo rizikuoti, kad vis sparčiau mažėjanti Barovo bendruomenė sulauktų dar vieno saulėtekio.

Finansiškai sėkmingos trilogijos "Žmogus-voras" tėvelis Samas Raimi toliau puoselėja nenumaldomą aistrą siaubo žanrui, kuris padėjo jam įsitvirtinti Holivudo kino industrijoje. Šiurpias, mistines ir baisias istorijas "Piktas blogis", "Tamsos armija", "Žmogus iš tamsos" režisavęs kūrėjas sukauptą patirtį panaudojo prodiuserio darbui. Samo Raimi dėka komercinius repertuarus pasiekė sėkmingi siaubiakai "Baubas", "Pagieža", "Pagieža 2", "Našantys žinią", o dabar jis pagelbėjo dramatiško trilerio "Ledinukas" režisieriui Davidui Slade'ui ekranizuoti rašytojo fantasto Steve'o Nileso hiperpopuliarią grafinę novelę apie žiaurius vampyrus šaltojoje Aliaskoje.

Pasinerkite į dviejų valandų tamsą Lietuvos kino centrų salėse ir tapkite bekompromisinės išgyvenimo misijos liudininkais.

Dar vienas išalkusių nakties riterių vampyrų būrys atrieda atidunda!