Mirties įrodymas
Death Proof (Grindhouse Segment II) (2007)
Žanras: Siaubo trileris
Sukurta: Dimension Films
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2007-07-06
Trukmė: 2h 07 min
Cenzas: zzz_N/A

- Kuo tu vardu mažuli?

- Kaskadininkas Maikas!

- Ar gi toks tavo tikrasis vardas?

- Gali paklausti bet ko ir jie tau patvirtins.

- Ei, Vorenai, kas toks šis keistuolis?

- Kaskadininkas Maikas!

- Kas po velnių yra tas Kaskadininkas Maikas?

- Jis yra kaskadininkas.

Quentino Tarantino kraupiajame skerdynių filme bus be gailesčio žudomos gražios merginos. Bet ne peiliais, kirviais ar pjūklais, o nesudaužomu ir tiuninguotu lenktyniniu automobiliu, kurį puošia balta kaukolė. Už vairo sėdi gerokai kuoktelėjęs psichopatas kaskadininkas Maikas. Per savo ilgą karjerą šis vyrukas patyrė pernelyg daug smūgių į galvą ir pradėjo matyti pasaulį visiškai kitokiu kampu. Įdomus vaidmuo iš pradžių buvo siūlomas Mickey Rourke'ui ir Sylvesteriui Stallone, tačiau dėl laiko stokos jie atsisakė ir užleido vakancinę vietą kiek primirštam veteranui Kurtui Russellui. Jam į kompaniją režisierius pakvietė būrį savų merginų - populiarumo nestokojančias profesionales Rosario Dawson ir Rose McGowan (ji taip pat atlieka pagrindinį vaidmenį Roberto Rodriguezo filme), seksuales naujokes Sydney Tamiia Poitier, Mary Elizabeth Winstead, Jordan Ladd ir patyrusią kaskadininkę iš Naujosios Zelandijos Zoe Bell, kuri trilerio "Nužudyti Bilą" sudėtingiausiose scenose dubliavo Umą Thurman.

Kadaise Maikas sugebėdavo atlikti sudėtingiausius triukus bet kokiam filmui, o dabar organizuoja nemokamus atrakcionus baruose sutiktoms merginoms. Jis geranoriškai pasiūlo pavežėti stilingu mėlynos spalvos automobiliu ir surengia tokią kelionę, kokios tiesiog neįmanoma pamiršti ir prisiminti. Komandiravęs į Anapilį vieną auką kaskadininkas pradeda vilioti į mirties mašiną sekančią pakeleivę, kol pagaliau įkala pernelyg solidžią alkoholio porciją ir rimtai užsirauna. Maikas savanoriškai įsivelia į lenktynes su keturiomis merginomis ir maniakiškai persekioti galingąjį "Dodge Challenger". Tai buvo didžiausia ir lemtingiausia jo klaida, nes vairuotoja Zoe taip pat yra patyrusi kaskadininkė ir nesiruošia lengvai pasitraukti nuo kelio.

Quentinas Tarantino užtikrina, kad filmo žiūrovai pamatys efektingiausią ir didingiausią automobilių persekiojimo lenktynių epizodą. "Esu įsitikinęs, kad užimsiu garbingą vietą visų laikų Top-3", - intriguoja "Įsiutę šunys", "Bulvarinis skaitalas", "Džekė Braun" ir "Nužudyti Bilą" autorius. Kaip jau tapo įprasta, jo kūrinys bus kupinas įsimintinų dialogų apie seksą, narkotikus, popkultūrą ir gyvenimo realybę, šmaikščių juokelių, spalvingų personažų, senųjų filmų meistriškų parodijų, efektingų kaskadinių scenų ir preciziškai parinktos muzikos. Vaizdajuosčių nuomos punkte išsilavinimą įgijęs kultinis režisierius jau paruošė specialią ir 25 minutėmis prailgintą filmo versiją, kurios pasaulinė premjera įvyko 60-ojo Kanų festivalio konkursinėje programoje. "Parašiau nuostabų scenarijų, kuriuo neapsakomai didžiuojuosi. Kai reikėjo viską brutualiai sutrumpinti ir nupjauti skaniausią mėsą nuo kaulo, tai išgyvenau depresiją. Todėl dabar negaliu atsidžiaugti, kad pasaulis pamatys neiškarpytą, neišfiltruotą ir dar žiauresnę filmo versiją, į kurią sudėjau absoliučiai viską, ką buvau nufilmavęs", - džiūgauja Quentinas Tarantino, kurį visi drauguja vadina vaikštančia kino enciklopedija.